-
La Propera Parada
-
Liliana V. Calmet
- El Vendrell
- 22-11-2012 20:17
Candidatures
Al estar en qualsevol bar o restaurant del Vendrell sempre podies copsar, si tenies l'orella atenta, paraules com 'eleccions' o 'independència', seguides d'una sèrie de raons a favor o en contra
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Molts han qualificat aquestes eleccions com a històriques, en clara al·lusió amb el procés que ha d’iniciar-se - esperem que amb independència del resultat - a partir del dia 26 de novembre. Tot i així m’agradaria reivindicar un fet, i és que la transcendència d’aquestes eleccions no només s’ha de derivar amb el resultat que pugui produir-se, sinó també amb l’efecte que ha causat en la ciutadania, d’igual o més importància que l’anterior: tothom parla de política.
Personalment, ho vaig començar a notar fins i tot abans de la campanya electoral, quan al estar en qualsevol bar o restaurant del Vendrell sempre podies copsar, si tenies l’orella atenta, paraules com “eleccions” o “independència”, seguides d’una sèrie de raons a favor o en contra.
Durant la campanya, aquesta percepció encara es va fer més present, fins al punt que no només els cartells electorals han inundat les ciutats, sinó també les converses en relació a aquestes eleccions, a l’independentisme, a la credibilitat de Convergència i Unió, o a la possibilitat de fer-nos fora d’Europa. Segurament, el punt àlgid d’aquesta impressió el vaig tenir el primer dissabte de campanya, quan, mentre sopava a la Puntual del Vendrell, vaig veure que no només la nostra taula mantenia un interessant (i inèdit!) debat sobre el qui votar i el perquè, sinó que eren totes les del nostre voltant les que, ocupades per gent de totes les edats, discutien sobre el mateix que nosaltres. L’exemple més evident que en aquestes eleccions, la política s’ha desplegat en el seu màxim esplendor, en la seva qualitat inherent de transversal.
Sincerament, desconec que passarà a nivell nacional després del dia 25, si realment el terme “històric”, que ha estat emprat per molts partits, estarà a l’altura de les seves actuacions un cop passats els comicis. No obstant, l’adjectiu que ha de descriure l’interès de la ciutadania envers la política, l’apropament entre una i altra esfera (que potser no és mutu), sí que de ser aquest, perquè difícilment en els últims anys unes eleccions han despertat tanta expectació i tanta participació com aquestes.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!