-
El blog del CUM
-
CUM
- Vilanova i la Geltrú
- 12-06-2013 16:45
Catalunya ha guanyat aquest estiu tres banderes blaves. En total són 114, 90 a les platges i 24 als ports, que situen Catalunya com la tercera comunitat amb més distintius, al darrere de Galícia i el País Valencià
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Pel que fa als ports, Catalunya se situa al capdavant, ja que concentra el 24% de distincions de tot l'Estat. En aquest sentit, Vilanova i la Geltrú gaudirà aquesta temporada de dues banderes blaves: la de la platja de Ribes Roges i la del port esportiu.
Les banderes blaves distingeixen a nivell internacional la gestió ambiental i la seguretat de les platges i ports; també valoren la informació i l'educació ambiental, els serveis i les instal·lacions. A més, exigeixen una qualitat de l'aigua excel•lent. Les concedeixen l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació d'Educació Ambiental, amb la col•laboració de Ports de la Generalitat
Durant l’estiu de 2012, prop del 98% de les platges catalanes van obtenir la qualificació d’excel•lent, segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua requisit indispensable perquè els ajuntaments costaners puguin sol•licitar la candidatura de Bandera Blava per a les seves platges. Això és la conseqüència d’adopció d’actituds cíviques continuades, que eviten l’abocament de residus a les platges i, les accions que s’efectuen en les fonts de generació dels residus.
Així mateix, les millores en el sistemes de sanejament, el tancament d’abocadors i l’adequació de diverses rieres, han permès que les platges catalanes estiguin en un bon estat qualitatiu.
En aquest context, el Campus Universitari de la Mediterrània programa el curs “Ports i platges: El repte ambiental de mantenir qualitat de l'aigua marina” de l’1 al 5 de juliol a l’EPSEVG de Vilanova i la Geltrú. El curs té l’objectiu de formar enginyers i llicenciats en disciplines relacionades amb el medi ambient marítim en el tema de la qualitat d'aigua en zones costaneres pròximes a ports i platges i d'aquí quantificar les interaccions entre ambdós.
L’apunt
El rector de la Universitat Politècnica de Catalunya•BarcelonaTech (UPC), Antoni Giró, i l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, han signat el 6 de juny un conveni de col·laboració que emmarca la relació de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) amb la ciutat i que ha d’impulsar noves aliances, entre les quals la mar i la nàutica hi tenen un valor estratègic.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!