Campus Universitari de la Mediterrània

Logística marítima per a l'exportació

Exportació

Exportació

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

“Les empreses importadores i exportadores hem de tenir un bon coneixement del funcionament de les operatives portuàries i dels seus processos documentals i de control duaner per poder dissenyar cadenes logístiques més eficients”. José María Leal, director de Logística de Nutrexpa, fa aquesta reflexió després de participar en la darrera edició del Curs de Logística Marítima que organitza periòdicament el Port de Barcelona.

“Les empreses necessitem tenir accés directe al Port, a la gestió portuària i a les persones encarregades d’aquesta gestió. Els carregadors necessitem aprendre molt d’ells. De la mateixa manera, cal saber com funcionen els ports, la distribució, els processos documentals, la manera de treballar de cada agent a l’altre extrem de la cadena logística” explica Leal.

Pel director de Logística de Nutrexpa, “conèixer el funcionament intern dels ports i del transport marítim és necessari per prevenir i saber com actuar quan es produeixen problemes i canvis de costs de les operatives. També s’ha de conèixer en profunditat el funcionament dels Incoterms per treballar internacionalment, i de les zones franques, que són una eina d’estalvi per a determinades operatives i una eina de suport efectiva per a les exportacions”.

En aquest context, el Campus Universitari de la Mediterrània presenta el curs “Noves eines d'exportació i planificació logística. Especial referència INCOTERMS 2010 i Crèdits documentaris (UPC 600)” sota la direcció de Jaime Rodrigo de Larrucea, professor Dret Marítim (UPC) i President de la Secció de Dret Marítim de l’Iltre. Col·legi d’Advocats de Barcelona.

L’exportació, la millor manera de surtir de la crisi

L’exportació cap als mercats internacionals és, segons tots els estudis, la millor manera de fer front a la davallada del mercat intern i de començar a sortir de la crisi. El mercat exterior és l'únic que se salva de la caiguda de l'economia catalana. Mentre que les importacions i el trànsit -les mercaderies que es descarreguen d'un vaixell i es carreguen en un altre- baixen un 6,7% i un 27,6%, respectivament, les exportacions pugen un 12,7%, fins als 16,5 milions de tones. Des de la caiguda del 10,4% el 2009, les exportacions han registrat pujades al voltant del 10% en els tres anys posteriors, i cada exercici més importants.
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local