-
El blog del CUM
-
CUM
- Vilanova i la Geltrú
- 11-08-2013 11:35
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Munich, des de Capellades, comarca de l'Anoia, és una empresa referent pel seu bon posicionament digital i per com ha sabut promoure els seus productes perquè tinguin impacte a la xarxa. Que en temps de crisi calen exemples i bones idees, doncs aquí en tenim una per convidar a l’optimisme.
Xavier Berneda , ànima de la companyia, ha confiat en les xarxes socials perquè “allà era on hi havia la gent i, per tant, calia ser-hi”. Té lògica. I gràcies als nous temps, ha sabut moure’s primer i ser ràpid per trobar el seu espai. Tot i l’èncert de Munich, és evident que per a algunes companyies no ha estat tan fàcil poder posicionar els seus productes i al mateix temps rendibilitzar la inversió. Ni obtenir un bon retorn 2.0.
Però per assolir bons resultats tampoc cal cap vareta màgica. Són vitals uns requisits que tots podem tenir en el pensament ara mateix: oferir un bon producte, saber generar un desig de marca, creure en l’esperit de les campanyes virals a través de les xarxes socials, voler interactuar amb els consumidors i tenir un servei eficient d’entrega de producte.
El primer que cal tenir clar és que a les xarxes socials no pots ser res que no ets, un error freqüent. És a dir, sóc tancat i inaccessible però obro un Facebook en què sóc molt enrotllat. Així rebràs pals per tot arreu. Una empresa primer ha d’esbrinar fins on pot arribar. Si arriba a la conclusió que no pot millorar un mal servei ha canviar per dins i escoltar què és allò que està molestant a la gent per actuar en conseqüència. Les xarxes socials no només estan per jugar o muntar festes, són una oportunitat.
Els grans casos d'èxit són els d'empreses que estan a les xarxes socials d'una manera natural: escolten, llancen petites coses, són capaços de traspassar els seus valors a través d'aquests canals. Un exemple d’un cas de bona gestió és el d'Infojobs: Algú es va lamentar al seu mur que no trobava feina i van respondre oferint-li ajuda per millorar el seu currículum. Dies més tard dues persones van escriure al mur del Facebook d'Infojobs donant-los les gràcies perquè havien trobat feina. El missatge transmès és molt clar "Jo estic abocat a ajudar-te a trobar feina i t'ho demostro”. Aquest és un bon exemple de treball ben fet a les xarxes socials.
Community Manager, la professió del futur
En aquest context el Campus Universitari de la Mediterrània proposa el curs Community Manager sota la direcció d’Anna Genís Gironés, social media strategist a ONA Social Labs i vicepresidenta de xarxes socials a la Cambra Internacional d'Empresaris de Barcelona. El curs tindrà lloc a l’EPSEVG de Vilanova i la Geltrú del 16 al 20 de setembre.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!