Campus Universitaria de la Mediterrània

La transformació positiva de l'entorn escolar

Eix. I Congrés Internacional d'Educació del cervell social a les aules

Eix. I Congrés Internacional d'Educació del cervell social a les aules

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Un estudi recent de Dara Ghahremani, investigador associat al Laboratori de Neuroimatge Molecular del Departament de Psiquiatria i Ciències del Comportament de la Universitat d’UCLA, mostra que el programa YES! (Youth Empowerment Seminar) redueix la impulsivitat dels joves a les aules. Es tracta d’un taller biopsicosocial per a adolescents que ensenya habilitats de maneig de l'estrès, la regulació emocional, resolució de conflictes, i el focus d’atenció, el comportament impulsiu. Els resultats de l’estudi suggereixen que el Seminari d’Empoderament Juvenil pot promoure la salut mental en els adolescents i els ajuda a protegir-los de les conductes perjudicials.

El propi Ghahremani presentarà el proper 3 d’octubre a Vilanova i la Geltrú els efectes del programa YES! en els comportaments impulsius d’adolescents en la conferència “Altruisme i compassió. El veritable apoderament de nens i adolescents”. Ho farà en el marc del I Congrés Internacional d'Educació del cervell social a les aules. Altruisme pedagògic, compassió activa i optimisme social, pilars de la neuroeducació el qual tindrà lloc els propers 3 i 4 d’octubre a Vilanova i la Geltrú.

El Congrés pretén reunir professionals internacionals, docents i investigadors de diferents àmbits i països amb l’objectiu de treballar per la pau a les aules, i com a conseqüència, en la societat, compartint tant els seus coneixements com els seus projectes, fomentar aspectes essencials per al cervell com l’empatia, l’altruisme o prioritzar el bé comú, tenint en compte els últims avenços de les neurociències en relació a l’estudi del cervell i l’aprenentatge social.

Pel que fa al programa, a banda de del doctor Dara Ghahremani, destaca la presència de la doctora en microbiologia Nadia Szeinbaum, de l’Escola de Biologia de l’Institut de Tecnologia de Georgia, que basarà la seva intervenció en el “Cervell social i epigenètica”. Com també la intervenció de Mona Shah-Joshi, professora de gran prestigi en gestió de vida i valors humans, i conferenciant en universitats com Yale, UCLA, Georgetown, Maryland o North Carolina, la qual aportarà la seva visió sobre “Altruisme, lideratge i estrès”.

L’esdevenimet s’articularà al voltant de tres eixos temàtics: les neurociències, l’educació del cervell social i la transformació positiva de l’entorn escolar. I les persones interessades en participar en el Congrés podran assistir-hi de manera presencial, seguir els diferents actes de manera virtual o, fins i tot, presentar els seus propis treballs i experiències com a ponents.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local