-
Cap a la Unitat Popular
-
CUP Vilafranca
- Vilafranca del Penedès
- 12-12-2014 10:15
Eix. Ajuntament Vilafranca
La CUP també reivindica un any més el compliment de la moció presentada en el ple municipal i aprovada per unanimitat el 2008 sobre els pressupostos participatius i denuncia que s'incompleix des del 2011
Des d'aleshores, la CUP organitza cada any assemblees obertes per generar els processos participatius sobre pressupostos que l'Ajuntament no organitza
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Després que en el ple del mes d’octubre de 2008 s’aprovés per unanimitat una moció sobre pressupostos participatius, l’Ajuntament va incorporar als pressupostos de 2009 i 2010 una partida de pressupostos participatius dins el capítol d'inversions. Durant aquests dos anys, l'acord es va materialitzar en la creació d'un grup de participació en què ciutadans escollits aleatòriament decidien la destinació de la partida en qüestió.
No obstant això, i a pesar que en els pressupostos de 2011 també es va fer una reserva per a pressupostos participatius, en cap moment el govern va donar comptes de l'estat d'execució de la partida i va deixar de convocar el grup de participació, sense previ avís ni justificació. Des d'aleshores, el grup municipal de la CUP, en un exercici de transparència i participació ciutadana, el 2011 va organitzar una assemblea oberta per tal d'exposar la proposta de pressupostos municipals del govern, posar-la a debat i formular-hi propostes que després es van traslladar en el ple.
Tant el 2012 com el 2013 la CUP ha seguit organitzant processos de participació sobre els pressupostos alternant sessions formatives amb altres amb dinàmiques de participació i debat. Un any més, la CUP ha organitzat una assemblea que es va celebrar el passat dimarts 9 de desembre i en la què es van tractar conjuntament els capítols d'ingressos i de despeses.
Així doncs, des de la CUP es torna a denunciar la manca de voluntat política del govern pel què fa a la transparència i a la participació ciutadana: per una banda, redueix la informació entregant la proposta als grups municipals amb un marge de temps molt limitat i, per l'altra, redueix la participació ciutadana al mínim amb una audiència pública únicament informativa.
Finalment, des de la CUP reivindiquen la necessitat de generar processos de participació ciutadana com una eina d'aprofundiment democràtica, de transparència amb la població i de presa de consciència col·lectiva i de poder de la ciutadania, especialment en un exercici tant important com són pressupostos municipals.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!