Eleccions municipals 2015

La CUP de Sant Sadurní proposa un pla de xoc per a garantir el dret a l'habitatge

Eix. Sant Sadurní d'Anoia

Eix. Sant Sadurní d'Anoia

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Segons dades de l’Idescat, a Sant Sadurní d’Anoia hi ha 546 pisos buits, la major part en mans de les entitats bancàries. Davant d’aquestes dades, la CUP Sant Sadurní ha fet de l’habitatge com un dels pilars importants del programa de les municipals pel maig. La formació considera que és un dret fonamental que tots els ciutadans i les ciutadanes han de tenir garantit. Per assolir aquest objectiu, defensen una major implicació de l’ajuntament per a millorar la situació.La CUP sadurninenca proposa mesures d'urgència com que l'ajuntament creï una taula contra els desnonaments i la pobresa energètica i que s'ofereixi assessorament legal gratuït a les persones que es troben en procés de desnonament. També defensen crear un cens de pisos buits per tal de saber exactament a qui pertanyen i multar a aquells que siguin propietat de les entitats bancàries. Aquesta darrera mesura ja s’aplica en altres poblacions catalanes i és una demanda que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) reivindica des de fa temps. L'objectiu és que els pisos buits propietat dels bancs siguin inclosos en un parc d'habitatges de lloguer social a disposició de joves, famílies desnonades o persones en risc d'exclusió social.

Per donar a conèixer aquesta realitat, la formació ha elaborat un vídeo on es fa un resum de la situació actual. L’audiovisual és la primera càpsula informativa que la CUP Sant Sadurní presentarà al llarg d’aquest mes d’abril.

Tot i no tenir dades exactes de les persones que es troben en processos de desnonaments i en situació de pobresa energètica a la vila, la demanda d’ajuda a les entitats com Càritas i la Creu Roja ha augmentat en els darrers anys. A banda dels milers de famílies desnonades arran de l'estafa hipotecària –unes 27.000 als Països Catalans–, centenars de joves no poden emancipar-se i moltes famílies de classe treballadora es veuen abocades a malviure i a renunciar a elements bàsics per poder seguir pagant el lloguer o la hipoteca. Els nombrosos casos de pobresa energètica són només una de les conseqüències d'aquesta injustícia.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local