Eleccions municipals 2015

La ciutat que tenim, la ciutat que farem

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Malgrat que als vilanovins sovint ens costi apreciar-ho, vivim en una ciutat amb una situació geogràfica magnífica: tenim una llarguíssima costa, estem envoltats de muntanyes, estem en una plana de terres fèrtils, tenim una de les grans capitals europees a cinquanta quilòmetres, tenim a cinquanta quilòmetres una ciutat com Tarragona. Tenim un port pesquer, esportiu i comercial, un urbanisme modèlic en molts aspectes, un llarg passeig marítim amb activitats molt diverses. La nostra ciutat té una forta tradició industrial, turística, universitària, amb festes i equipaments culturals únics al país i un teixit associatiu molt implicat en la vida de l’oci, la cultura i l’esport. Vilanova i la Geltrú és integradora i respecta la diversitat de les persones que han vingut a compartir-la amb nosaltres i a ajudar-nos a tenir-ne cura i a millorar-la.

I com és la ciutat que volem? Doncs així, tal com és, mantenint-ne l’esperit, però aprofitant-ne tots els seus potencials i fent-la socialment més justa, culturalment més viva, més habitable pels seus ciutadans i més atractiva pels visitants.

Hem de recuperar els edificis i habitatges del casc urbà consolidat que no tenen condicions d’habitabilitat. Cal que s’acabin els edificis que l’explosió de la bombolla immobiliària ha deixat a mig fer. Abans d’escampar la taca de la trama urbana pel territori, cal edificar en els abundants solars que encara trobem en les zones ja urbanitzades. I també hem de preveure, a mig i a llarg termini, quin serà el creixement de la nostra vila i com en cobrirem les necessitats. No podem permetre que evitant el creixement urbanístic afavorim l’especulació del sòl, dels habitatges i dels espais d’activitat econòmica. La pròpia necessitat d’equipaments públics socialment imprescindibles també ens pot portar a necessitar d’aquest creixement urbanístic moderat i controlat des de l’administració pública.

De la mateixa manera, sobre el paper i amb un estricte control des de l’administració pública, cal preveure espais per a la implantació de noves activitats industrials o per al trasllat d’indústries ja existents a la vila. Estem ben comunicats, per terra i per mar, però hem de millorar-ne i potenciar-ne aquestes infraestructures per tal de facilitar la implantació de noves empreses.

Per millorar el sector turístic hem de facilitar la construcció de nous hotels, hotels de platja, i també petits hotels en el casc antic de la ciutat, que respectin el seu entorn i que permetin als seus estadants gaudir per uns dies de les nostres festes, de la nostra cultura, del nostre medi natural.

Fora de l’àmbit purament urbà, cal que recuperem les explotacions agrícoles i, per què no, avícoles i ramaderes que tradicionalment han envoltat la nostra vila. No ens podem permetre el luxe que les terres que es van deixar de conrear pels moviments especulatius segueixin ermes i improductives. Perquè aquestes activitats també creen llocs de treball, directes i indirectes, perquè els ciutadans puguem gaudir dels productes de proximitat i per millorar el nostre entorn.

I totes aquestes accions és imprescindible que vagin acompanyades d’un augment exponencial en l’oferta formativa en tots els sectors realment i potencialment presents en la nostra vila: graus i programes de formació dual de rehabilitació en la construcció, de construcció i instal·lacions energèticament eficients, de turisme i d’hoteleria i restauració, d’activitats relacionades amb la pesca i amb la fabricació i reparació d’embarcacions, d’activitats relacionades amb l’agricultura, l’avicultura i la ramaderia, d’activitats relacionades amb el ferrocarril.

Hem d’afavorir el treball de voluntariat que porten a terme les  entitats vilanovines, en el camp de la cultura, de l’oci, de l’esport i de la solidaritat. Col·laborar-hi des de l’administració però sense intromissions, sense voler-lo controlar, sense intentar apropiar-se’n ni dirigir-lo.

I és ara, en moments de crisi, quan hem de fer més per la integració i pel respecte a la diversitat. Integració perquè a tothom li sigui més fàcil sentir-se la ciutat que l’acull com a pròpia i respecte a la diversitat perquè no volem que ningú renunciï a les seves arrels.

Des de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya – Acord Municipal som conscients de la situació que pateixen la ciutat i el país, de la precarietat en la que sobreviuen massa persones, de les injustícies que es produeixen massa sovint. Coneixem la preocupant situació econòmica municipal. I és precisament per això que estem convençuts que no podem quedar-nos de braços creuats, lamentant-nos, quatre anys més amb tímides accions puntuals que ofereixen minsos resultats. Tenim un bon projecte per a una nova vila que reprengui amb noves forces el seu camí alentit per la crisi i per una gestió ineficaç. Confiem en la força de la nostra gent, dels nostres conciutadans, de la nostra vila. Perquè farem una nova ciutat i un nou país.

Se’ns gira feina!!


F. Xavier Serra Albet
Independent a la llista d’ERC-AM

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local