-
Cap a la Unitat Popular
-
CUP Sitges
- Sitges
- 30-07-2015 09:50
Aquest dilluns s’ha celebrat el Ple municipal de juliol, primer ple ordinari de la legislatura, on la CUP hem presentat una moció de suport a les encausades pel Cas Expert
Altres punts destacats del Ple han estat la nova organització municipal, el debat sobre els diferents consells i fundacions i una moció conjunta de tots els grups del plenari en resposta a la intenció de Renfe de tancar el pas soterrat de la via
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El primer Ple ordinari de la legislatura va ser llarg tot i no tenir un ordre del dia especialment extens i políticament complex. Això fa pensar en què molts dels plens municipals que celebrarem aquesta legislatura seguiran aquest model. Ha de ser feina de tots els grups prendre consciència d'aquest fet i mirar d'agilitzar i fer dinàmics els debats.
El primer punt que va generar discussió entre govern i oposició va ser la nova organització interna de l'Ajuntament. Des de la CUP creiem, i així ho vam comunicar, que per tal de millorar el servei públic i alhora aconseguir l'acceptació de tots els agents implicats, en un futur el govern a d'obrir aquesta decisió a debat amb treballadors municipals i grups municipals a l'oposició.
Només així s'aconseguirà una organització municipal que garanteixi el bon funcionament del consistori i el bon ambient de treball entre el cos de treballadors municipals.
De moment el govern, tot i les bones paraules i la mà estesa mostrada al Ple, no ha actuat de la manera esperada i ha aprovat una nova modificació unilateralment, que a més, anuncia provisional fins la implementació de l'estructura gerencial.
Després de la retirada del punt en el darrer ple extraordinari a demanda de la CUP, el segon moment que va generar un debat important al Ple va ser l'aprovació dels consells i òrgans col·legiats municipals amb l'obertura a la participació de l'oposició i la creació del Consell per l'elaboració del reglament del Consell de Joves i la Comissió d'estudi del Pla per la millora urbana del Casc Antic. Si en un primer moment el govern no contemplava la participació de l'oposició en aquests òrgans, després del posicionament ferm del conjunt de l'oposició i la presentació d'una nova proposta per part del govern; l'aprovació de les comissions i fundacions va ser un fet.
Tot i això, des de la CUP no creiem en el model vigent on els membres i treball d'aquests consells i fundacions es basa en interessos polítics i canvis de cromos entre els partits. Aquests òrgans han d'estar oberts a la participació i fiscalització del total de la ciutadania i han de contemplar procediments més transparents.
Ja en l'apartat de control dels òrgans de la corporació, la CUP vam presentar una moció perquè el Ple mostrés el seu suport als treballadors afectats pel Cas EXPERT.
Aquest és un cas greu de persecució i repressió d'aquelles persones que lluiten per defensar els seus llocs de treball i exerceixen el seu dret a vaga i manifestació. Els treballadors afectats per l'anomenat Cas EXPERT, després d'11 anys dels casos pels quals se'ls acusa, estan pendents d'un judici que pot acabar amb penes que arriben als 4 anys de presó i multes de fins a 3000€.
La moció va ser aprovada per 6 vots a favor (3 CUP, 2 PSC, 1 ICV), 3 desfavorables de Ciudadanos i l'abstenció de la resta de grups municipals. Sorprèn el posicionament d’ERC, que votant en bloc amb el govern, va abstenir-se. Cal remarcar també el to irat del grup de Ciudadanos, fent al·lusió a la separació de poders i a suposades pressions a la justícia, fet que el seu partit no ha tingut mai en compte en tot el procés d’alliberament nacional que estem vivint.
La moció conjunta referent a Renfe presentada per tots els grups va ser aprovada per unanimitat. La moció mostra un posicionament ferm i contrari per part de l’Ajuntament a les intencions de Renfe de barrar el pas soterrat entre l’Avinguda de les Flors i la Plaça Eduard Maristany cada cop que es produeixin actes vandàlics en aquest i l’oposició a la retirada de les targetes blanques que permeten als veïns i veïnes del Poble Sec passar els trons per anar a casa seva. A més, la moció presenta una queixa del mal funcionament del servei. Caldrà veure com prosperen les negociacions entre Renfe i Ajuntament.
Per acabar, en el torn de precs i preguntes vam portar les preguntes que ens havien fet arribar la plataforma Aigua és Vida sobre la gestió i privatització del servei municipal d’aigua, vam preguntar sobre la manca de neteja als carrers de la vila, l’estat de deixadesa de la Platja de Vallcarca i vam portar el malestar d’algunes colles pel canvi d’ubicació de les paradetes de la Festa Major. Per últim, vam dur al ple les preguntes que ens han fet arribar els ciutadans via mail, la primera referent al model turístic sitgetà i la segona al pas de vehicles pel camí del bosc de Can Bruguera.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!