-
Cartes a la direcció
-
INS Baix a Mar
- Vilanova i la Geltrú
- 07-10-2015 18:49
L'institut Baix a Mar de Vilanova, a la Jornada d'Ensenyament de les Matemàtiques. INS Baix a Mar
L’experiència presentada pels alumnes del Baix a Mar era un viatge a través de les propietats matemàtiques entre el Triangle de Pascal i el de Sierpinski
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El passat 3 d’octubre l’INS Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú va participar a la XII Jornada d’Ensenyament de les Matemàtiques que cada any organitza la FEEMCAT (Federació d’Entitats per l’Ensenyament de les Matemàtiques de Catalunya), i que es va celebrar a l’Institut d’Estudis Catalans a Barcelona. Amb el títol “MATEMÀTIQUES. ARA HO VEIG!” la jornada tenia com a centre d’interès les visualitzacions matemàtiques com a elements importants per a la demostració i el raonament matemàtic.
Les ponències centrals van anar a càrrec d’Anton Aubanell amb la conferència “Geometria per visualitzar, experimentar, interpretar, raonar… un repte!” i per Josep Lluís Pol i Llompart amb “Veig matemàtiques per tot arreu. És greu doctor?”. La jornada estava adreçada a professorat de primària i secundària.
Al llarg del dia a més a més, de les diferents ponències lligades amb la visualització, es va portar a terme la presentació de catorze experiències matemàtiques, una de les quals va ser realitzada per alumnes de 2n i 4t d’ESO de l’institut. L’experiència presentada pels alumnes del Baix a Mar portava per títol “De Pascal a Sierpinski”, i era un viatge a través de les propietats matemàtiques entre el Triangle de Pascal i el de Sierpinski.
Els alumnes de 2n d’ESO van mostrar l’activitat “Les múltiples cares de Pascal”, on s’explicaven les propietats aritmètiques i geomètriques del Triangle de Pascal treballades a classe, a través dels patrons geomètrics que hi apareixen. Els alumnes de 4t portaven a terme la descripció de “Les propietats del Triangle de Sierpinski” com a fractal geomètric, així com les construccions de fractals que van desenvolupar durant la setmana anterior al centre. Els alumnes que van participarhi van ser Bruna Sala, Roger Rovira, Pol Homs, Clara Bernal, Arian Martiz, Adrián Delgado, Gisele Cartró, Eliza Etzkorn, Jéssica López, Guillem Bel, Alejandra Ravelo i Jan Bernal.
La jornada va transcorre amb molt bon ambient i molts van ser els docents interessats en les activitats presentades per l’INS Baix a Mar. Properament es podrà disposar de la descripció de l’activitat al blog de matemàtiques del centre matematiquesmarines.blogspot.com
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!