-
Cartes a la direcció
-
Fèlix Senabre
- Vilanova i la Geltrú
- 19-04-2017 18:57
Estem tips de sentir-nos insultats per RENFE, tips de que estigui tancat, tips dels brètols que ho trenquen, tips de no tenir vigilància, tips de les limitacions dels passis i dels seus errors
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Aquestes darreres setmanes han estat intenses per l’AV de Baix a Mar. Ens hem reunit tres vegades amb les regidories d’urbanisme (Comissio Façana Marítima), Cultura (Festivals i festes barri) i Alcaldessa i Participació. Cadascuna d’aquestes reunions donarien per un bon resum però avui ens agradaria explicar aquesta darrera.
El primer punt era el Pas sota la Via. Vam exposar que estem tips de sentir-nos insultats per RENFE, tips de que estigui tancat, tips dels brètols que ho trenquen, tips de no tenir vigilància, tips de les limitacions dels passis i dels seus errors, tips de fer el tomb per anar a l’estació o per anar a la part nord-est de Vilanova o per baixar d’allà. La resposta de l’Ajuntament: RENFE/ADIF es nega a fer un pas nou per sota les vies que pugui ser un enllaç directe. També es nega a qualsevol altra solució provisional o definitiva al.legant motius de seguretat. Es nega a proposar res de nou tot i ser, després de Barcelona, l’estació amb més clients de Catalunya (vegeu una de les cartes de resposta a la nostra web: www.avbarridemar.org). L’Ajuntament diu que no hi pot fer més excepte demanar a la Policia Municipal i els Mossos un reforç de la vigilància. I ja està?, diem nosaltres, i a canvi de què la ciutadania ha de pagar un sobrecost de vigilància que hauria de fer RENFE? Millorarem els passis, els traurem, els farem més generals, seran indefinits? Doncs no, res de res. Per cert, l’Alcaldessa manifesta –com ja ho ha fet diverses vegades- que és de les poques persones a l’Ajuntament que defensa el pas del carrer Àncora. Sembla que amb el del carrer Llibertat ja estaríem servits.
La Marina. Des de l’AVBM seguim el tema de la Llei de Barris per si es torna a reactivar. Va ser una de les millors idees de la Generalitat i es va acabar amb la crisi. Recordem que el Pla per la millora de la Marina es va aprovar i està inclosa en la Llei de Barris però sense pressupost pel que ja hem dit. Pel que sabem, Vilafranca, Sabadell i Vic no tenen nous ajuts emparats amb aquesta Llei sinó que en el seu dia no van gastar tots els diners que se’ls van concedir (2004/2009) i ara els han aprovat una pròrroga perquè puguin acabar el projecte. Recordem a l’Ajuntament que continua essent un tema prioritari i que, a falta d’aquesta Llei, procuri fer-hi intervencions per evitar-ne la degradació. Amb això estem d’acord amb l’Ajuntament. Esperem que es noti.
Plaça del Port. És cert que es va fer un Projecte Participatiu i un Concurs d’Idees per aquest lloc, però també és cert que es va fer amb les cartes marcades –com ja vam dir al seu dia- doncs les bases les posava Ports i en elles es deia que s’havia de conservar la volumetria edificatòria i els aprofitaments econòmics del PEP, cosa que deixava fóra moltes possibilitats, entre elles les que defensàvem nosaltres. I també és cert que el que es va aprovar no és el que es farà i s’hi introdueixen modificacions substancials al nostre parer. Seguim defensant que, ja que es manté la plaça, cal que aquest espai emblemàtic sigui per fer-hi alguna cosa que posi Vilanova al mapa, que la faci ser escollida entre les altres ofertes de costa i que respecti la voluntat de Vilanova de ser una ciutat de turisme familiar i no posar més barreres al mar. Una de les nostres propostes és la de convertir la plaça en un joc d’aigua, similar al “mirall d’aigua de Burdeos” que vam visitar l’estiu passat i que és la nova icona d’aquella ciutat. Hi som a temps i no és una solució molt més cara que el rentat de cara que se li vol fer que no aporta absolutament res. Però l’Ajuntament xiula i mira cap una altra banda. Qui paga mana i paga Ports. Continuarem sent una de tantes. Si voleu, feu servir internet per veure aquest projecte de Burdeus (i d’altres ciutats) o la fotografia que ens va regalar el diari ARA a la seva pàgina central del dilluns dia 10 d’abril.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!