Ple municipal

Som VNG torna a portar al ple la problemàtica de l'empadronament

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Eix

Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El passat dilluns es va fer la darrera reunió del curs del Ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. En aquesta ocasió va destacar el debat sobre la convocatòria de l’1 d’octubre, que es va debatre en dos punts de l’ordre del dia. Primerament, en el punt de donar compte sobre el decret d’alcaldia, i a continuació en una moció presentada pel PP.

La postura de Som VNG, com sempre, ha estat clara: la candidatura, des de la seva naturalesa democràtica, dóna suport a la convocatòria, perquè entén que és votant com s’ha de decidir el futur. En aquest cas, i davant la repressió de l’Estat, Enver Aznar va manifestar que les urnes mai poden ser il·legals. Així mateix, va expressar que la simple convocatòria a posat al límit la ja limitada democràcia espanyola. En aquest context, va aprofitar per recordar les pràctiques autoritàries de l’Estat del passat i del present. Així doncs, va recordar el terrorisme d’Estat, la repressió contra moviments socials i el tancament de diaris que s’han viscut en les darreres dècades.

Més enllà d’aquest debat, Som VNG va plantejar dues preguntes sobre l’obertura dels nous cinemes i sobre l’empadronament de persones en situació d’ocupació precària. En el primer cas, es va demanar al govern que s’aportessin els permisos que fins ara s'han atorgat per al complex d'oci dels antics Vila Lauren, ja que a banda de la premsa, no s'havien portat a la Comissió Informativa, tot i haver consultat sobre el tema. Per a Som VNG aquest cas està essent un despropòsit, ja que s’està anunciat l’obertura d’un cinema sense estar esclarit si compta amb les llicències necessàries.

En segon lloc, la candidatura ciutadana van preguntar per la problemàtica de l’empadronament de persones en situació d’ocupació precària. Aquesta, tot i haver una moció aprovada, a l’octubre de 2016, que aporta solucions i que planteja la revisió del protocol, fins ara només s’ha actuat en els casos més urgents i per la pressió dels moviments socials. Així doncs, es va demanar que la Comissió creada a partir dels acords de la moció es reunís de nou per tractar-ho. Ha estat la pressió dels moviments socials, que van estar presents al Ple amb pancartes i que porten treballant durant tot l’estiu la qüestió, que s’ha aconseguit el compromís que dita Comissió es tornarà a reunir.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local