-
El blog del CUM
-
CUM
- Vilanova i la Geltrú
- 19-02-2018 11:39
Eines per al nostre dia a dia: intel·ligència emocional. CUM
El Quocient d’Intel·ligència (QI), determina el nostre destí?
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La nostra visió de la intel·ligència humana és estreta, atès que defuig un ampli ventall de capacitats essencials per a la vida. Defuig la intel·ligència emocional, segons el psicòleg Daniel Goleman.
Recolzant-se en la més moderna investigació sobre el cervell i la conducta, Goleman explica per quina raó persones amb un quocient intel·lectual alt fracassen en les seves empreses vitals, mentre que d’altres, amb un QI més modest, triomfen clarament.
La intel·ligència emocional és una manera d’interactuar amb el món que té molt en compte els sentiments i engloba habilitats com ara el control dels impulsos, l’autoconsciència, la motivació, l’entusiasme, la perseverança, l’empatia, l’agilitat mental, etcètera. Aquestes habilitats configuren trets de caràcter com l’autodisciplina, la compassió o l’altruisme, que són indispensables per a una bona i creativa adaptació social.
El dèficit d’intel·ligència emocional repercuteix en mil aspectes de la vida quotidiana, des de problemes de parella fins a trastorns de salut. L’angoixa crònica, per exemple, constitueix un factor de risc tan rellevant com el fet de fumar un cigarret darrere l’altre. La negligència de la intel·ligència emocional pot arruïnar moltes carreres i, en el cas de nens i adolescents, pot dur a la depressió, els trastorns alimentaris, l’agressivitat i la delinqüència.
Ara bé, tots podem fomentar i enfortir la nostra intel·ligència emocional. El futur no està escrit enlloc: la intel·ligència emocional no és un paràmetre fixat des del moment del naixement: cal desenvolupar-la, tenir-ne cura, fomentar-la.
En aquest sentit, des del Campus Universitari de la Mediterrània us convidem a la conferència gratuïta “Intel·ligència Emocional. Eines per al nostre dia a dia”. La xerrada, a càrrec de Julio Manau, se celebrarà el dijous 15 de març del 2018 a l’auditori de Neàpolis de Vilanova i la Geltrú.
Per assistir a la conferència cal que us inscriviu gratuïtament al web del Campus Universitari de la Mediterrània.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!