-
Cartes a la direcció
-
ANPA
- Vilanova i la Geltrú
- 01-09-2020 10:22
Platja de l’Aiguadolç. Eix
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Aquest estiu del 2020 ha estat un estiu complicat, diferent per a tots, i la platja també n’ha notat les conseqüències: més gent? Menys gent? Més estrangers? Menys estrangers?...
Nosaltres des de l’ANPA, Associació Naturista Nudista de la Platja de l’Aiguadolç, també hem fet la nostra valoració.
Durant els mesos de confinament hem hagut de fer les Juntes i Assemblea de forma telemàtica però, què calia fer durant la temporada de platja? Hem optat per, respectant totes les limitacions i precaucions, procurar fer totes les activitats amb distanciament, mans netes i mascareta en els moments de desplaçament, però fer-les. Un exemple podria ser que, davant la recomanació de no compartir menjar, hem convertir els dos pica-pica en dues cates de cava.
Hem observat que els usuaris de la platja han canviat: hi ha hagut menys estrangers i més gent de la comarca i, als matins, el nombre de nudistes ha augmentat. Fins aquí cap problema, però a partir de quarts d’una del migdia s’ha produït una altra situació.
El nombre de tèxtils, o usuaris del banyador, ha augmentat, fins l’extrem que, tenint present que la capacitat de la platja prevista pel civid-19 era de 250 usuaris, alguns nudistes no tenien ja el seu lloc. Si no hi cabem a l’Aiguadolç, on podem anar? “Haver vingut abans...”, no creiem que sigui el comentari just encara que es pugui dir que sí que és el legal. Legalment totes les platges són indiferents, hi poden anar nudistes i tèxtils, però la legalitat ha de servir per a tothom, altrament és una apropiació de la llei, no és justa. Si les persones amb banyador poden anar on prefereixin, sigui o no una platja nudista, per què uns nudistes no poden anar a la platja que vulguin? Digui el que digui la llei, la realitat és aquesta.
Per tant no es tracta d’un problema legal, es tracta d’una qüestió de respecte. Si un nudista va a la platja de Sant Gervasi es posa el banyador per respecte al que és usual en aquesta platja, no deu ser també una qüestió de respecte seguir el que és usual quan entres a una platja nudista? I el respecte no es verbalitza, es demostra amb fets, és a dir, no entrant-hi o entrar-hi i iniciar-se en el bany nu.
Vilanova i la Geltrú té 3.500 metres de platja urbana, entre la del Far i la Punta de Santa Llúcia. D’aquests únicament 148 metres, els de la platja de l’Aiguadolç, es consideren espai nudista naturista: és demanar massa que aquest espai reduït es respecti?
L’Ajuntament reconeix l’espai naturista nudista de l’Aiguadolç amb rètols que ho indiquen, i que aquest any són més visibles. Per altra part es mostra permeable a bona part de les demandes de millores de l’espai que se li formulen des de l’ANPA.
Però la nostra platja té un segon reconeixement per part de l’Ajuntament: espai sense fum. El 21 de setembre de 2018 el Ple Municipal va aprovar per unanimitat una moció, presentada per la regidora no adscrita Ariadna Llorens, on s’instava a habilitar una platja on es recomani (no prohibeixi) no fumar-hi, i aquesta platja és la de l’Aiguadolç. D’això en fa ja dos estius i cada juliol i cada agost recollim de la sorra una quantitat important de puntes de cigarreta. No es tracta ara de calibrar la capacitat de contaminar de les puntes de cigarreta sinó de veure com l’Ajuntament recolza les seves pròpies iniciatives.
Seria possible que agents cívics recordessin als usuaris les característiques reconegudes per l’Ajuntament de platja naturista i lliure fums i hi posessin un cartell que visualment ho deixés ben clar? Seria possible que el rètol per l’estiu vinent mantingui aquest text i també indiqui que és un espai nudista i lliure de fums amb unes imatges suficientment indicatives perquè ningú pogués dir que no ho ha vist?
Els nostres cartells, que posem i traiem cada cap de setmana perquè desapareixen, han demostrat la seva efectivitat a l’hora de deixar clar que entren a un lloc nudista.
Associació Naturista de la platja de l’Aiguadolç (ANPA)
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!