VNG

Se celebra el tercer Consell Ciutadà de la Convivència

El doctor en Periodisme Lluís Pastor ofereix una xerrada sobre la influència de la informació no verbal en la comunicació

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La sessió, que va tenir lloc a la Casa Olivella, va reunir una quarantena de persones i va comptar amb la presència de la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Isabel Pla.

Mari Pau Munuera, de l’Associació de Dones La Frontissa, Carme Bravo, de l’Escola d’Adults Teresa Mañé, i Carme Feliu, de la Xarxa de Centres Cívics Municipals, van exposar les iniciatives que es porten a terme a la ciutat amb la finalitat de facilitar a tothom la possibilitat d’aprendre la llengua catalana i de difondre la seva importància com a vehicle de cohesió social. Totes tres ponents parlaven en representació de la Xarxa d’Espais per la Llengua, un punt de trobada i coordinació entre els diferents ens, serveis i entitats que fan formació de la llengua catalana a Vilanova i la Geltrú.

D’altra banda, el doctor en Periodisme Lluís Pastor va oferir la conferència “El llenguatge ocult de la convivència”, en què va abordar la rellevància de la comunicació no verbal en les relacions humanes. El periodista i professor va explicar que en tot missatge que s’emet verbalment hi ha una part conscient i una d’inconscient, amb una alta càrrega d’informació. Al final de la seva intervenció, Lluís Pastor va fer una anàlisi del llenguatge ocult en els discursos de mandataris i altres personatges públics.

El Consell Ciutadà de la Convivència vol ser un espai de sensibilització i participació obert a tots els organismes, entitats i persones de la ciutat. Les dues edicions anteriors del Consell Ciutadà s’han celebrat els anys 2006 i 2008. En la primera es va presentar el Pla per a la convivència i es va pronunciar la conferència “Ciutat, convivència i cohesió social”, a càrrec d'Albert Serra, professor d'ESADE i membre de la Fundació CIDOB.

L'any 2008 es van tractar projectes relacionats amb els centres escolars i es va presentar l'Acollida familiar a les escoles. La conferència, “Els fonaments de la convivència”, va ser a càrrec del doctor Salvador Cardús, professor de sociologia de la UAB.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local