VNG

El Consistori agraeix a Joan Collell la tasca com a Defensor de la Ciutadania

Tots els grups van valorar la dedicació i el rigor d'aquesta institució

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Ple de l'Ajuntament de VNG va escollir ahir Oleguer Arnau com a nou Defensor de la Ciutadania, després que Joan Collell, presentés la Memòria de 2009 i s'acomiadés del càrrec que ha exercit des de la posada en marxa d'aquesta figura, ara fa deu anys. Joan Collell va destacar que "és a través de la resolució de conflictes com avança la societat". En aquest sentit, va voler remarcar que el diàleg és una eina que cal utilitzar.

Els grups municipals del Consistori vilanoví van agrair la feina realitzada per l'exdefensor i sobretot la seva contribució a millorar la relació de la ciutadania amb l'administració local. Quim Arrufat, portaveu del grup municipal de la CUP va dir que "ara cal engegar una segona fase que aprofundeixi en la tasca del defensor i s'acosti aquesta figura a la totalitat de la població". Per la seva banda, el portaveu del grup municipal d'ERC, Tomàs Álvaro va destacar el fet que "fa 10 anys VNG va apostar per crear aquesta figura i ara caldrà treballar per fer possible que s'arribi a més persones".

La portaveu del grup municipal d'IC, Iolanda Sánchez, va posar de manifest que "l'objectiu de la figura del defensor és que faci de pont entre la ciutadania i l'administració". Sánchez va agrair la dedicació i feina realitzada per Joan Collell i va destacar l'entusiasme i rigor del seu treball.

Per la seva part el portaveu del grup municipal del PP, Santi Rodríguez, va posar de manifest la necessitat que "el govern municipal tingui en compte les recomanacions del defensor i va remarcar que potser per una part de la ciutadania no acaba de ser una institució eficaç". Neus Lloveras, portaveu del grup municipal de CiU, va destacar que "s'ha aconseguit que la ciutadania conegui el personatge i sàpiguen que tenen un lloc on adreçar les seves reclamacions en relació a l'administració".

Juan Luís Ruiz, portaveu del grup municipal del PSC va posar de manifest "l'encert del govern municipal al crear aquesta institució, que amb els anys ha estat consolidada i reconeguda per la ciutadania". Segons Ruiz, mitjançant aquesta figura les persones se senten escoltades i ateses i ha servit per canviar alguns procediments seguint les recomanacions del defensor.

El torn d'intervencions el va cloure l'alcalde de VNG, Joan Ignasi Elena, qui va dir "que esperonats per la mateixa voluntat de proximitat a la ciutadania després del Defensor de la Ciutadania el govern ha creat altres figures com l'Oficina de Drets Civils, l'Ajuntament t'escolta o bé el Servei de Mediació". Joan Ignasi Elena creu que gràcies als organismes de participació ciutadana han disminuït les queixes sobre l'administració.

Des de l'any 2000, quan es va crear la figura del Defensor de la Ciutadania, els casos van anar creixent fins l'any 2005. A partir d'aquí es van atendre una mitjana d'entre 70 i 90 casos anuals.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local