VD |
27-09-2010 19:48
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
La regidora d'Educació i Treball de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Míriam Espinàs, i el director del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), Joan Josep Berbel, han presentat avui la nova Aula de Recerca Intensiva de Feina de la ciutat, situada a l'edifici de l'IMET, al carrer de la Unió, 81.
El Departament de Treball ha posat en marxa l'aula a través del SOC amb la col·laboració de l'Ajuntament. L'objectiu és donar eines a les persones en atur per accelerar la seva reinserció laboral. El nou espai de Vilanova i la Geltrú va començar a funcionar el 19 de juliol, amb parada per vacances a l'agost i represa el setembre. Des de llavors han passat per l'aula 28 persones, de les quals tres ja han trobat feina i quatre estan realitzant actualment processos de selecció.
L'aula acull 30 persones al dia, en torns de matí i de tarda, que dediquen quatre hores diàries, de dilluns a dijous durant quatre setmanes seguides a buscar feina a través dels recursos informàtics. Quatre tècnics i orientadors de l'Oficina de Treball tutelen la recerca dels participants. El Departament de Treball ha atorgat a l'Ajuntament una subvenció de 120.550 euros pel funcionament d'aquest servei a les persones.
42% d'inserció
La regidora Míriam Espinàs ha manifestat aquest migdia l'agraïment pel suport del SOC en la dotació de recursos per combatre la situació de l'atur al Garraf. "La nostra comarca ha estat molt castigada per la crisi econòmica, a l'agost del 2010 comptava amb una taxa d'atur del 14,91%", ha recordat la regidora.
Per la seva banda, Joan Josep Berbel ha mencionat la bona cooperació entre ambdues institucions en l'empresa de diferents iniciatives, així com en el cas de l'aula de recerca intensiva de feina. El director del SOC ha explicat que la nova aula "és un dispositiu innovador, amb una metodologia innovadora". L'any passat es van posar a prova set instal·lacions, amb el resultat que 42 de cada 100 persones van trobar feina posteriorment.
Veient el funcionament positiu en aquestes primeres set aules, enguany s'ha incrementat el dispositiu en 13 punts més de Catalunya, que s'han posat en marxa tots el juliol. "Probablement no podrem arribar al 100% de la inserció laboral -ha manifestat Berbel-, però els donarem eines perquè puguin trobar feina en el menor temps possible".
En l'Aula de Recerca Intensiva de Feina s'assessora els usuaris i usuàries sobre com redactar un currículum vítae, com afrontar una entrevista de feina o com utilitzar de maner òptima les opcions que ofereix Internet per buscar feina i activar les xarxes personals i contactes. Aquest servei s'adreça als ciutadans i ciutadanes en situació d'atur que s'hagin registrat a les oficines de treball com a demandants d'ocupació, tinguin una intenció manifesta de treballar i necessitin una tutorització específica per a la recerca de feina. Així mateix, cal que tinguin uns coneixements d'informàtica a nivell d'usuari i un projecte laboral definit, és a dir, una idea clara d'allò que es busca.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!