SITGES

L’Espai de Trobada, per la inserció laboral de persones amb discapacitat

En el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, presenta un manifest per remarcar la necessitat de fer una aposta decidida per a la promoció de la inserció laboral i professional de les persones amb discapacitat

Ajt Sitges. L’Espai de Trobada, per la inserció laboral de persones amb discapacitat

Ajt Sitges. L’Espai de Trobada, per la inserció laboral de persones amb discapacitat

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

A Sitges, les persones amb un grau de discapacitat superior al 33% representen el 2’8% de la població. Per a fomentar la inserció social i laboral de totes aquestes persones i millorar la seva qualitat de vida, l’Espai de Trobada de Sitges fa una crida a treballar en aquesta direcció i exigeix mitjançant un manifest “la necessitat de promoure la inserció laboral de les persones amb discapacitat i acabar amb la discriminació que a dia d’avui encara pateix un col•lectiu que suposa el 9% de la població catalana”.

Un altre de les reivindicacions del col•lectiu de l’Espai de Trobada, és que el sistema educatiu s’encamini més cap a una societat inclusiva i “s’eliminin les barreres arquitectòniques per tal d’anar cap a la plena accessibilitat”.

Per celebrar el Dia Internacional de la Discapacitat, el Passeig de la Ribera va reunir dissabte passat una quinzena de nois i noies de l'Espai de Trobada per llegir el manifest. A més, es va fer un exercici amb una cadira de rodes per tal de convidar tothom a posar-se en la pell d’una persona amb una discapacitat física. L’acte va comptar amb el regidor de Benestar i Família, Marc Martínez.

Es calcula que, aproximadament, un 10% de la població mundial té algun tipus de discapacitat, això significa que hi ha més de 500 milions de persones que n’estan afectades. Segons dades de l’OMS, l’1,5% de la població pateix una discapacitat intel•lectual i el 12% una intel•ligència límit; a més, entre un 30% i un 50% de les persones amb discapacitat intel•lectual tenen trastorns psiquiàtrics i/o de conducta afegit.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local