CUP El Vendrell. Símbol franquista al Vendrell
Redacció |
El Vendrell
05-02-2014 10:15
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El març de 2010 l’Ajuntament del Vendrell aprovava una moció, presentada per la formació independentista, que obligava a la retirada dels símbols franquistes del municipi en el termini de sis mesos. La CUP denuncia que 4 anys després no s’ha fet res i dóna un termini de tres mesos a l’equip de govern per complir l’acord.
L’assemblea vendrellenca de la CUP lamenta la manca de sensibilitat de l’equip municipal en aquest tema. Consideren ''una vergonya que quatre anys després no s’hagi fet res de res i que, més de tres dècades després de la fi de la dictadura, encara trobem als nostres carrers símbols i vestigis que ens recorden aquells anys d’opressió sense que els polítics de l’Ajuntament mai hagin mogut un dit''. De fet han adreçat una carta a l'alcalde Martí Carnicer donant un termini de tres mesos per realitzar la retirada d’aquests símbols. En el cas que l’equip de govern no ho faci ja han anunciat que els retiraran ells mateixos.
Fa més de 5 anys que des de la CUP del Vendrell s’ha estat treballant per aconseguir la retirada de la simbologia franquista que, a dia d’avui, encara és present al municipi.
L’any 2008, encara com Alternativa Vendrellenca (ALVEN), van presentar al consistori una moció en aquest sentit. En aquella ocasió no es va arribar a votar perquè en una reunió amb el regidor convergent Joan Maria Diu es va acordar que l’Ajuntament faria un inventari i que, posteriorment, es faria una moció especificant quins eren els vestigis a retirar.
Un any i mig després, a principis de 2010, i davant de l’incompliment de l’acord per part de l’Ajuntament, la CUP tornava a presentar la moció. Finalment, el març d’aquell mateix any, era aprovada amb els vots favorables de CiU, PSC, PP i ERC i la no participació dels regidors de PxC que es van negar a participar en la votació.
El text aprovat obligava al consistori a realitzar, en el termini de sis mesos, un inventari de tots els símbols i vestigis de la dictadura franquista existents a la vila i la seva posterior retirada.
També es demanava substituir, en el cas que hi haguessin, els noms de carrers que continguessin noms de persones o entitats relacionades amb el franquisme o altres períodes dictatorials.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!