Josep Maria Martí, Joan Manel Montfort, Pere Regull, Francisco Romero, Aureli Ruiz i Ramon Zaballa. Roger Vives
Roger Vives |
Vilafranca del Penedès
23-05-2016
| Actualitzat 10-08-2016 21:09
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’equip de govern sociovergent de l’Ajuntament Vilafranca ha tret pit del primer any del nou mandat, tot afirmant que el pacte “funciona al 100%” després de les eleccions municipals de fa dotze mesos, sobretot perquè “ha suposat la continuïtat de l’acord” a què es va arribar fa tres anys, a la meitat del mandat anterior.
Així ho han assegurat, tant per part convergent l’alcalde Pere Regull, com per la socialista, Francisco Romero, en una roda de premsa convocada aquest matí precisament per fer balanç d’aquest primer any a l’edifici de l’Enològica. Regull i Romero han estat acompanyats de quatre regidors més: Aureli Ruiz, Joan Manel Montfort, Josep Maria Martí i Ramon Zaballa.
Regull ha recordat que el pacte de govern “tenia dos objectius principals: la cohesió social i la promoció de la ciutat. I aquest és el camí que estem seguint de manera sòlida i raonada, tenim un govern ferm que ens ha permès avançar en uns moments propensos a picabaralles partidistes que ho haguessin impedit”. L’alcalde, a més, ha assegurat que Vilafranca ha creat escola a nivell català, ja que “Vilanova, Terrassa, Mataró o Girona han seguit els nostres passos, el model vilafranquí”.
Amb tot, Regull ha posat especial èmfasi “en els 4 milions d’euros que destinem a serveis socials i els altres 4 milions en matèria de formació”, destacant que “hem aconseguit que la Universitat Rovira i Virigili hagi aterrat a Vilafranca”. També ha subratllat que “el pla de manteniment de la ciutat que permet anar renovant places i carrers i que prosseguirà com una taca d’oli”.
Romero, per la seva part, ha justificat el pacte de govern per l’ambició de “ser una de les primeres ciutats en sortir plenament de la crisi i fer-ho sense desigualtats”, alhora que ho ha qualificat com un acte de “dignificació política: l’acord és des de la discrepància, però amb complicitat i lleialtat per millorar el dia a dia de la gent”. El portaveu socialista també ha manifestat que “som una referència catalana en l’àmbit dels serveis socials”.
Per altra banda, referint-se als partits de l’oposició, Regull ha assegurat que “no ens agrada el ‘no’ sistemàtic”, tot criticant que “a vegades hem fet modificacions en temes a propostes seves i malgrat això ens trobem amb el vot desfavorable en els plens”.
En aquest sentit, Romero ha assegurat que “en temes locals és molt difícil negociar si prèviament hi ha partit que realitzen una roda de premsa en què ja manifesten totes les seves intencions respecte un tema determinat”.
Finalment, Regull ha lamentat que “l’anul·lació en el seu dia de la revista municipal ens impedeix explicar plenament tot el que fem” i per altra banda ha admès que “la inspecció de via pública costa una mica de controlar”, de la mateixa manera que “és complicat trobar la idoneïtat per a la ubicació de cada una de les múltiples celebracions que hi ha a Vilafranca en àmbit festiu durant l’any sense que hi hagi veïns que se sentin perjudicats”.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!