Glòria Valeri explicant les xifres de la sindicatura de greuges al 2015. Roger Vives
Roger Vives |
Vilafranca del Penedès
01-06-2016
| Actualitzat 10-08-2016 21:08
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El ple ordinari de dimarts a la nit a l'Ajuntament de Vilafranca va venir marcat per l'informe anual de la sindicatura de greuges, que va fer públiques les dades del 2015, considerades de manera general, per a tots els grups, com a positives.
Així, la síndica Glòria Valeri va destacar que, en relació a l'exercici anterior, hi ha hagut una augment del voltant del 40% pel que fa al nombre consultes, que han arribat a ser un total de 83. A més, hi ha hagut un descens de 80 a 64 dels expedients tractats. D'entre tots ells, la disminució ha estat lleugera en els que fan referència a la Policia Local (de 28 a 25), dels quals, tretze han estat resolts per mediació i els dotze restants, a favor de l'Ajuntament.
Valeri va destacar que les bones dades són un bon vàrem de la tasca de l'administració local, però per contra va assenyalar que “des de l'Ajuntament les respostes a les recomanacions que faig em solen arribar tard, o no m'arriben”.
El regidor de Seguretat Ciutadana Joan Manel Montfort va mostrat la seva satisfacció per les dades en general i pel descens de casos relacionats amb la Policia Local en particular. Montfort va remarcar que “durant l'any hi ha hagut 10.347 multes, de les quals només 25 han anat a parar a la síndica, xifra que suposa un 0,24% del total i, d'aquestes, la meitat han acabat per donar la raó a l'Ajuntament”. És per això que el regidor de Seguretat Ciutadana va declarar que “em sento orgullós de les dades, són excel·lents” i va recordar que “recentment les multes incorporen el missatge en què s'especifica que es pot acudir a la sindicatura, amb la qual cosa hi podria haver un increment de casos”.
Per altra banda, durant el ple es va aprovar per unanimitat una moció presentada pel president de l'Associació d'Hipotecats Actius, José Manuel Novoa i que reclama que, en els casos en què les hipoteques ja no estiguin a nom dels bancs, aquests no puguin reclamar res als propietaris i s'arxivi la causa. L'alcalde Pere Regull va assegurar que “es faria tot el possible” per què aquesta aprovació tirés endavant i no quedés com un acte de cara a la galeria.
En una altra moció, i amb l'únic rebuig per part del PP, el consistori va mostrar el seu suport al traspàs de les línies ferroviàries de l'Estat espanyol a la Generalitat de Catalunya, promogut per l'Associació de Municipis per a la Mobilitat i el Transport Urbà.
El ple, que també va aprovar una moció de suport als càrrecs públics que han donat suport a les resolucions al Parlament (amb l'oposició del PP i l'abstenció del PSC), va finalitzar amb el rebuig de l'equip de govern a la creació d'un consell assessor urbanístic malgrat el suport de tots els grups de l'oposició (ERC, CUP, VeC i PP). El regidor de Serveis Centrals i Hisenda Aureli Ruiz ho va justificar en què “si no hi ha gaire temes a tractar o són petits no és gaire adient”, resposta que no va agradar a l'oposició, que va al·legar, com va fer Ramon Arnabat (VeC), que “sí que hi ha grans projectes com el del cobriment de la llosa de la via; el consell serviria per guanyar consens en tots aquests temes”.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!