El consell comarcal aprova ajuts de menjador per a 1.597 escolars del Garraf. CC Garraf
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
23-10-2017 15:34
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El ple del Consell Comarcal del Garraf, celebrat dijous passat a la Masia d’en Cabanyes, es va iniciar amb la lectura, per part de la presidenta Glòria García Prieto, del Manifest de la Taula per la Democràcia, a través del qual s’expressa el rebuig al empresonament dels presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana i es reclama la seva llibertat immediata.
Tot seguit va prendre possessió el conseller comarcal Josep Asensio Alba de la CUP-UM9, en substitució de la consellera Marta Jofra, que va presentar la seva renúncia el passat mes de maig.
En l’àmbit d’ensenyament, al ple comarcal es va aprovar la resolució d’atorgament de 1.597 ajuts individuals de menjador escolar per al curs 2017-2018, per un import total de 1.060.587,50€. D’aquests ajuts, 1.239 corresponen a beques de 50% del valor del menjador i 358 a beques del 100%. També es va aprovar la proposta d’adjudicació del servei de transport escolar col·lectiu pels cursos 2017-2018 i 2018-2019 a les empreses Teresa y José Plana Empresa Plana, Autocars Dotor i Transport Ciutat Comtal 2.
Durant la sessió plenària també es va aprovar l’acord per al contracte programa entre el Consell Comarcal del Garraf i l’Institut Català de les Dones per la prestació del Servei d’Atenció a les Dones (SIAD) i la promoció de polítiques d’igualtat de gènere i contra la violència masclista, als municipis de Canyelles, Cubelles i Olivella, durant període 2017-2019.
En relació als programes d’ocupació, el ple comarcal va aprovar les propostes de sol·licitud de subvencions per la “Xarxa d’Impulsors del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya” i per les accions destinades a incentivar la contractació en pràctiques de quatre joves beneficiaris d’aquest programa. Aquesta és una iniciativa d'àmbit europeu que pretén garantir que joves de més de 16 anys i menys de 30, que no treballen ni estudien, rebin una oferta d'ocupació, formació i pràctiques, o suport en projectes d'emprenedoria.
Així mateix, es van aprovar les sol·licituds de subvenció dels programes “30 Plus” per a la inserció laboral de persones de 30 anys i més, i del programa “Treball i Formació”, adreçat a persones majors de 30 anys que hagin exhaurit la prestació per desocupació. De la mateixa manera es van aprovar els convenis de col·laboració entre el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes i Sitges per al desenvolupament de l’actuació “Les ofertes de treball a través de la gestió per competències al territori del Garraf”.
Respecte a les accions relacionades amb la gent gran, el ple comarcal va aprovar el dictamen de Consell Consultiu de la Gent Gran del Garraf “El bon tracte a les persones grans”, a través del qual s’expressa la necessitat de portar a terme campanyes de conscienciació i sensibilització que donin a conèixer l’abast i la gravetat dels maltractaments a la gent gran, així com la necessitat de crear mecanismes que permetin abordar aquesta problemàtica i que assegurin una resposta coordinada, ràpida i eficaç de l’administració. En aquest sentit, també es va aprovar la proposta d’adhesió i suport a les conclusions de la jornada “Maltractament a la Gent Gran”, realitzada el passat 18 de maig al Casal Municipal de Vilanova i la Geltrú. A la sessió plenària també es va aprovar el dictamen “La nova Llei de Gent Gran de Catalunya”, considerada pel Consell Consultiu de la Gent Gran del Garraf com un reconeixement “just i necessari” a la importància i contribució a la societat del col·lectiu de persones grans, entre d’altres reivindicacions.
Pel que fa als projectes d’ordenació territorial, al ple comarcal es va donar compte l’adjudicació de l’estudi “Efectes i impactes territorials i la competitivitat de l’autopista C-32” a l’empresa MCRIT, SL que compleix amb els objectius de la licitació. Amb aquest estudi, subvencionat per la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Garraf vol determinar els impactes negatius i/o positius dels peatges a l’autopista C-32 per a la competitivitat de la comarca.
De la mateixa manera, es va ratificar el decret d’aprovació del conveni de participació del Consell Comarcal del Garraf, els ajuntaments dels sis municipis de la comarca i les entitats que participen al projecte ”Envelliment actiu i saludable i dependència”. Aquest projecte, vinculat a la convocatòria de Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT), emmarcada dins el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), inclou cinc actuacions que cerquen millorar la qualitat de vida de les persones amb dependència a través de l’aplicació de les noves tecnologies. Així mateix es va aprovar la presentació d’al·legacions a la resolució provisional de concessió de la subvenció, ja que l’import aprovat no cobreix la totalitat del projecte sol·licitat.
Finalment es van elevar al ple tres mocions relacionades amb la situació política a Catalunya, que van passar el tràmit de votació per urgència: “Moció de condemna a la brutalitat policial de l’Estat a Catalunya”, presentada per CIU, ERC, CUP-UM9 i Som VNG; “Moció de suport a la declaració d’Independència”, presentada per CIU, ERC i CUP-UM9; i “Moció per a exigir la llibertat dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart”, presentada per CIU, ERC, CUP-UM9 i Som VNG.
Amb vots a favor de CIU, PSC, ERC, CUP-UM9 i Som VNG i vots en contra de Ciutadans, PP i de la consellera no adscrita Carmen Reina, es va aprovar la Moció de condemna a la brutalitat policial de l’Estat a Catalunya. A través d’aquesta moció es va acordar: mostrar la solidaritat del Consell Comarcal del Garraf amb els municipis afectats pels danys provocats per la violència policial del dia 1 d’octubre i amb les persones que han resultat ferides com a resultat de la brutalitat en l’actuació desproporcionada dels cossos de seguretat de l’Estat; exigir al Ministeri de l’Interior el rescabalament pels danys materials causats pels cossos de seguretat de l’Estat en la seva actuació desmesurada a Catalunya; exigir la dimissió de tots els càrrecs polítics implicats en l’exercici de la violència d’Estat i de la vulneració dels drets humans a Catalunya, així com la retirada immediata del efectius policials dels cossos de l’Estat que van ser destinats a Catalunya per reprimir el referèndum i que encara hi romanen. Aquest acord serà comunicat a l’Associació Catalana de Municipis, l’Associació de Municipis per la Independència, al Ministeri de l’Interior, la Delegació del Govern espanyol a Catalunya i la Subdelegació corresponent.
També es va aprovar la Moció de suport a la declaració d’Independència amb vots a favor de CIU, CUP i ERC, vots en contra del PP, PSC, Ciutadans i de la consellera no adscrita Carmen Reina i l’abstenció de Som VNG. A través d’aquesta moció es dóna suport a la declaració d’independència signada el dia 10 d’octubre pel president i els consellers i conselleres de la Generalitat, per la presidenta del Parlament de Catalunya i per la majoria absoluta de diputats i diputades del Parlament. També es posa de manifest la voluntat de diàleg de Catalunya a través de la mediació internacional per fer efectiva la independència del país i s’insta la comunitat internacional i les autoritats de la Unió Europea a intervenir per aturar la violació de drets civils i polítics en curs, i a fer el seguiment del procés negociador amb l’Estat espanyol i ser-ne testimonis. La moció també acorda mantenir la crida a la ciutadania per continuar defensant la democràcia i els resultats del referèndum per la independència del passat 1 d’octubre. Aquest acord serà comunicat a l’Associació Catalana de Municipis, a l’Associació de Municipis per la Independència, a la Generalitat de Catalunya i al Parlament.
Per últim, es va aprovar la Moció per a exigir la llibertat dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart amb vots a favor de CIU, PSC, CUP-UM9, ERC i Som VNG i vots en contra de PP, Ciutadans i de la consellera no adscrita Carmen Reina Els acords d’aquesta moció són: exigir la llibertat immediata dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural; declarar la vulneració de les llibertats de les persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals i manifestar la persecució de la lliure expressió i del dret a decidir de les persones per part d’un estat que jutja les idees i empresona de forma il·legal; denunciar la manca de separació de poders a l’Estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació, i demanar a les institucions europees que no continuïn donant l’esquena a Catalunya davant accions repressives. Aquest acord serà comunicat al Parlament de Catalunya, a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, a l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans (ACNUDH) i al Congrés dels Diputats, així com a l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!