Ple municipal

L’Ajuntament Vilafranca dóna llum verda a comercialitzar energia tèrmica procedent de la crema de vergues

Pere Regull: 'és el cercle perfecte: canalitzem la crema de vergues del territori, la tasca social és per a empreses d’inserció social, evitem el diòxid de carboni i ho transformem en energia que posteriorment ens estalviem'

L’Ajuntament Vilafranca dóna llum verda a comercialitzar energia tèrmica procedent de la crema de vergues. Roger Vives

L’Ajuntament Vilafranca dóna llum verda a comercialitzar energia tèrmica procedent de la crema de vergues. Roger Vives

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Ajuntament de Vilafranca ha donat llum verda a la generació i comercialització d’energia tèrmica a través de l’Empresa Municipal d’Aigües de Vilafranca (EMAVSA), després de sotmetre-ho a votació durant el ple d’aquest dimarts a la nit i que únicament comptés amb l’abstenció del PP. Aquest fou el punt més destacat de la primera sessió plenària del 2018, que va començar amb el relleu de Marta Raventós per Maria Farrerons com a regidora de la CUP, tot prometent el càrrec “per imperatiu legal”; i amb la tradicional presentació oficial dels cinc administradors de la Festa Major.

Respecte a la nova funció d’EMAVSA, l’alcalde Pere Regull va destacar que “és el cercle perfecte: canalitzem la crema de vergues del territori, la tasca social és per a empreses d’inserció social, evitem el diòxid de carboni i ho transformem en energia que posteriorment ens estalviem”. Des de l’equip de govern també és va remarcar que les tarifes de l’empresa municipal es correspondrien amb un “preu just”.
També hi hagué entesa entre govern i oposició a l’hora d’aprovar la modificació dels estatuts del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès, que passa a incloure-hi el Garraf, tan de manera efectiva com en la seva denominació. En aquest punt, que va comptar amb l’abstenció de la CUP, els partits d’esquerres de l’oposició van reclamar la necessitat de disposar de transport públic que comuniqui de manera eficient Vilafranca amb Vilanova per poder acudir sense problemes als serveis sanitaris que únicament tinguin lloc al Garraf. De fet, aquesta fusió es realitza per evitar qualsevol retirada en quan a serveis hospitalaris gràcies a l’increment de població que suposa l’enllaç entre ambdues comarques, però alhora implicarà que en alguns casos els altpenedesencs s’hagin de desplaçar al Garraf i viceversa. Paral·lelament, l’Ajuntament de Vilafranca també ha signat un conveni amb el Departament de Salut per mantenir la tasca sociosanitària del Centre Ricard Fortuny.

A més, van prosperar les cinc mocions presentades pels diversos grups polítics: la d’ERC de suport a l’escola catalana mitjançant el manifest SomEscola.CAT (amb el vot contrari del PP; les dues de VeC: una per reclamar els deutes pendents de la Generalitat pel que fa a les llars d’infants i l’altra per a què el govern de l’Estat assumeixi la seva responsabilitat amb el transport públic a l’àrea metropolitana de Barcelona; la del PDeCat per a reclamar un servei de bus entre Vilafranca i la Universitat Autònoma de Barcelona; i la de la CUP per aprovar una Pla Local d’Habitatge “que facilitat l’accés a aquest dret universal partint d’una diagnosi de l’estat actual dels habitatges a Vilafranca” i que s’aplicaria entre el 2019 i el 2023.

Per altra banda, regidors de tots els partits, excepte del PP, van abandonar temporalment la sala de plens a dos quarts de deu per assistir a la concentració diària a la plaça de l’Ajuntament per reclamar la llibertat dels presos polítics tot interpretant ‘El cant dels ocells’.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local