El PSC de Vilanova inicia un cicle de xerrades entorn a la ciutat amb una xerrada sobre civisme i convivència. PSC
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
16-04-2018 11:51
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El Centre Cívic de Sant Joan ha acollit la primera xerrada del cicle mensual “Diàlegs x VNG” amb l’objectiu de reflexionar sobre la ciutat des de diferents vessants de la mà de persones de referència en cadascuna de les temàtiques. Amb el títol “Civisme i Convivència. El valor de les ciutat”, els socialistes han estat acompanyats de la catedràtica emèrita de Filosofia Moral Victòria Camps.
L’acte va estar presentat per Juan Luis Ruiz, regidor socialista a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i primer secretari de la Federació del PSC a l’Alt Penedès i el Garraf, que va voler recordar la casualitat de l’inici d’aquest cicle de debats de ciutat amb l’expulsió del PSC del govern municipal sense cap motiu relacionat amb la gestió de la ciutat, i va remarcar que “el fet que aquest fet coincideixi amb una xerrada sobre ciutat que feia setmanes que estava programada demostra el compromís ferm que tenim els i les socialistes amb Vilanova i la Geltrú”.
En aquest sentit, Ruiz va explicar que ‘objectiu d’aquest cicle de xerrades és “debatre i repensar la ciutat per fer propostes que ens permetin millorar Vilanova i la Geltrú. Perquè és això el que fem els i les socialistes: treballar per millorar la nostra ciutat. Aquesta és la nostra màxima aspiració, el nostre objectiu final”.
En la seva intervenció Juan Luis Ruiz va descriure les ciutats com a indrets de convivència, espais compartits entre persones plurals i amb visions i concepcions molt diferents de l’ús de l’espai públic i que cal trobar un equilibri entre les diferents concepcions de com viure la ciutat. En aquest sentit, va posar sobre la taula un clar exemple de convivència que viu Vilanova i la Geltrú amb diverses problemàtiques sobre els usos de l’espai públic i va afirmar que “des dels ajuntaments s’ha d’entomar aquesta qüestió sense defugir-la i tenint sempre en perspectiva que cal garantir l’equilibri entre tenir una ciutat viva i una ciutat tranquil·la”, i que per aconseguir-ho cal ser respectuosos amb la pluralitat i la diversitat existents.
Victòria Camps, catedràtica emèrita de Filosofia Moral, va explicar el que ella considera com a les tres virtuts cíviques més importants com són el respecte mutu (entès com la tolerància a les diferents opinions i formes de pensar), la raonabilitat (com la capacitat de poder discutir i parlar tot i tenir pensaments diferents per poder col·laborar en projectes comuns) i la solidaritat i fraternitat i que en les ciutats el tenir cura ha de ser una responsabilitat compartida entre totes les persones que hi viuen i que hi gaudeixen. Així mateix, Camps va posar en valor el paper cohesionador que fan les ciutat i va destacar que des dels ajuntaments és des d’on s’atenen realment les necessitats reals de la gent perquè són els que estan en contacte directe amb els problemes i necessitats de la ciutadania.
Per acabar, Camps a posar en valor que des de fa uns anys les ciutats hagin començat a parlar de civisme i a emprar polítiques de civisme i va emprar a continuar treballant per aquest camí.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!