L'excoordinador del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, durant la seva declaració com a testimoni al Tribunal Suprem el 24-4-19. Tribuna
ACN/ Pol Solà |
Vilanova i la Geltrú
24-04-2019 16:01
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L'excoordinador del Pacte Nacional pel Referèndum (PNR) i exalcalde de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena, ha assegurat aquest dimecres davant del Tribunal Suprem que l'entitat no va rebre cap finançament públic i que la seva web no va ser gestionada per la Generalitat sinó per organitzacions membres del PNR. Segons ell, l'entitat es finançava amb aportacions ciutadanes i de les entitats privades que en formaven part, i era coordinada per vuit persones, entre elles ell mateix. A més, el Ciemen, Òmnium i la Federació Catalana d'ONG s'encarregaven de gestionar la web, cosa que ha negat que fes la Generalitat.
Preguntat per Vox, ha dit que no sap qui va fer la web, però suposa que la van fer aquestes tres entitats. En tot cas, ha negat que ho gestionés amb Roc Fernández, responsable de continguts digitals de la Direcció General de Presidència de la Generalitat, i no li consta que el Govern participés en l'adquisició dels dominis www.referendum.cat.
També ha assegurat que l'entitat va decidir no rebre subvencions públiques per tal de preservar la seva independència i evitar recels entre els seus membres.
Elena també ha explicat que l'entitat es va dissoldre a finals de la primavera del 2017, mig any després de constituir-se, perquè ja havia complert el seu objectiu, que era donar a conèixer el referèndum entre la ciutadania. Segons ell, no va tenir-hi res a veure el fet que semblava que el referèndum pactat era cada cop menys probable.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!