L’oposició acusa l’equip de govern de Vilafranca de crear “portes giratòries” amb noves places treball eventual. Roger Vives
Roger Vives |
Vilafranca del Penedès
24-07-2019 12:58
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Ajuntament de Vilafranca va celebrar aquest dimarts al vespre la darrera sessió plenària abans de les vacances d’estiu, en la qual es van aprovar les retribucions dels càrrecs electes de la corporació i la creació de dues places de treball eventuals per al vigent mandat de quatre anys com a punts més destacats de l’ordre del dia. En ambdós casos, l’equip de govern sociovergent va veure com l’oposició en bloc hi votava en contra.
De fet, els quatre partits de l’oposició es van mostrar especialment reticents en les dues places de treball eventuals i més concretament en la de director de projectes estratègics. Aquesta plaça recaurà en l’exregidor Josep Maria Martí, qui havia estat tercer tinent d’alcalde durant el darrer mandat, fet que tota l’oposició va qualificar de “porta giratòria”.
En aquest sentit, Mònica Hill (ERC) va assegurar que “la millor manera d’escollir una persona és a través d’un concurs intern, és una porta giratòria claríssima que no acceptem, és el vuitè regidor de Junts per Vilafranca a l’ombra”.
En una línia similar es va manifestar Maria Ramon (CUP), afegint que “és abusiu” el sou d’uns 44.000 euros anuals que suposa el càrrec. Per a Ramon Arnabat (VeC) “és un vestit fet a mida per una persona que ocupava càrrec en l’equip de govern”, mentre que Eladio García (C’s) va acusar l’equip de govern de ser “una agència de col·locació”.
La plaça de cap de comunicació també va generar discòrdia; en aquest cas els partits de l’oposició va argumentar que el càrrec hauria de ser de neutralitat política i exercir de cap de comunicació de l’Ajuntament i no de l’equip de govern.
El regidor d’Hisenda Aureli Ruiz va justificar la decisió amb què “fa falta una persona amb experiència i que sigui d’absoluta confiança”, tot afegint que “no fem un concurs públic perquè provoca que persones es perpetuïn dins l’estructura i quan hi ha un canvi de govern se les acostuma a ressituar en un lloc on no els hi pertoca i és un problema”. Ruiz també va explicar que “el seu salari també es correspon amb la seva data de caducitat perquè saben quan el seu contracte finalitzarà”.
Tampoc hi va haver cap mena de suport de l’oposició respecte l’aprovació de les retribucions, si bé van manifestar la seva satisfacció perquè l’equip de govern tirés enrere la seva intenció inicial de retallar la partida de subvencions als grups municipals.
Ruiz va explicar que “en les retribucions seguim una línia continuista i tot i ser insuficient, només tenim tres regidors amb dedicació exclusiva” i, tal i com va fer també Francisco Romero (PSC), va assegurar que “la ciutadania ens ha demostrat recentment a les eleccions que està d’acord amb el nostre criteri”.
Especialment crític va ser el portaveu de la CUP Noel Viñas, que va argumentar que “no s’hauria de cobrar més de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional” exemplificant-ho amb els sous de l’Ajuntament de Berga; i criticant que “en vuit anys la massa salarial dels regidors de l’Ajuntament ha augmentat un 36%”.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!