El vilanoví Carles Campuzano va ser l'encarregat de realitzar la tradicional conferència institucional de Vilafranca. Roger Vives
Roger Vives |
Vilafranca del Penedès
11-09-2019 12:03
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El vilanoví Carles Campuzano, retirat de l'activitat política fa dos mesos, va ser l'encarregat de realitzar la tradicional conferència institucional a Vilafranca en motiu de la Diada Nacional de Catalunya, que va tenir lloc al saló de plens de l'Ajuntament de la capital de l'Alt Penedès aquest dimarts al vespre.
En un discurs d'uns 25 minuts, Campuzano va assenyalar els tres punts principals que considera vitals per al futur immediat de Catalunya. En aquest sentit, va explicar que "una de les claus per haver sobreviscut coma nació ha estat que el sentiment de pertinença ha estat senzill d'adquirir per la gent vinguda d'altres llocs; bàsicament hem demanat empatia i respecte per la nostra llengua i cultura, però per mantenir-lo hem de poder oferir un projecte de futur per aquestes persones nouvingudes".
Com a segon punt va subratllar "el pactisme històric" de la societat catalana, "capaç de limitar el poder dels governants des de segles enrere", tot posant com a exemple la temàtica del segle XV d’un quadre present al propi saló de plens del consistori vilafranquí. Finalment, el ponent vilanoví va destacar la importància de poder abordar amb profunditat totes les qüestions fonamentals del dia a dia de Catalunya entre tots els partits existents al país, matisant també que "en política els partits han de ser adversaris, no un enemic a exterminar, sinó la democràcia no funciona".
Com a síntesi de la seva xerrada, Campuzano va tancar la conferència utilitzant la frase present el monument a Francesc Macià a Vilanova com a exemple, ‘estimo tots els vilanovins sense distinció de classe ni de partits’, tot canviant el gentilici pel de ‘catalans’.
Un cop finalitzada la conferència, l'alcalde de Vilafranca Pere Regull va destacar "la dificultat de fer un discurs inclusiu com el d'avui en un moment com l'actual, en què de seguida pots trobar-te gent acusan-te de traïdor", alhora que va remarcar que "el diàleg s'ha de buscar tot i que es fa molt difícil en un temps d'injustícia amb presos polítics i exiliats que genera crispació".
Prèviament, el regidor de Cultura Ricard Rafecas havia estat l'encarregat de fer la presentació amb "l'alegria de celebrar una nova diada del nostre país; i la tristesa per haver de reivindicar una vegada més esdevenir un país normal, la llibertat dels nostres presos polítics i exiliats i la unitat dels partits per desllorigar el més aviat possible el problema en el que estem immersos”.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!