El ple de Gelida acorda fer una consulta per decidir l’entrada del municipi a l’AMI . Ajuntament de Gelida
Redacció |
Gelida
25-11-2019 10:28
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El ple de Gelida va acordar la passada setmana fer una consulta per decidir l’entrada del municipi a l’AM.I El darrer ple va aprovar una moció de l'equip de govern per la celebració d’una consulta sobre si l’Ajuntament de Gelida ha d’entrar a l’AMI, que es va aprovar amb els vots favorables dels quatre regidors d’ERC, la regidora de Gelida per la República-Primàries Catalunya, la regidora de Gelida en Comú i el regidor de la CUP i l’abstenció dels sis del PSC.
La moció aprovava la declaració institucional perquè els gelidencs i les gelidenques expressin mitjançant consulta popular no referendària, la seva posició respecte a l’adhesió del municipi de Gelida a l’Associació Catalana de Municipis per la independència, garantint un procés democràtic i amb respecte a totes les opinions. La consulta s’haurà de fer en el termini màxim de 90 dies i de conformitat de l’article de consultes populars no referendaries i formes de participació ciutadana.
Per altra banda, també es va portar l’acord d’acceptació de la renúncia a la seva condició de regidora de l’Anna Enjuanes Martí. La fins ara regidora de Medi Ambient, Festes i Participació Ciutadana i tercera Tinenta d'Alcaldessa del consistori, Anna Enjuanes (GeC), va donar compte de la seva renúncia per motius personals i professionals, que segons explicava "li impedeixen dedicar el temps necessari a l'Ajuntament". La ja exregidora es va mostrar agraïda al seu grup municipal i a l'equip de govern per la confiança dipositada en ella, als treballadors municipals amb qui ha treballat durant aquests temps, i a la ciutadania. En el mateix acord, es va donar coneixement que la nova regidora de Gelida En Comú a l’Ajuntament serà Anna Vadillo.
El ple també va aprovar, per unanimitat, una moció Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. El text recorda que malauradament les “violències contra les dones persisteixen any rere any, en una societat patriarcal que es resisteix a perdre un statu quo que situa les dones en una posició de desigualtat”. El manifest destaca que “les dones hem trencat el silenci i no farem ni un pas enrere”.
Per això es fa una crida a “seguir treballant conjuntament i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per l'eradicació de totes les violències masclistes i la reparació de totes les supervivents”.
També es destaca la lluita constant i incansable dels moviments feministes, i reconeix la força, el coratge i la valentia de les dones que es troben en una situació de violència masclista, les que l’han superada o les que han estat assassinades. El manifest acaba amb el lema “si en toquen a una, ens toquen a totes!”.
Aquest manifest ha estat consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis. El ple va finalitzar amb la part de la sessió de control al Govern.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!