Ple municipal

L’Ajuntament de Vilafranca inicia el pla de xoc contra la covid-19 destinant-hi 1,2 milions d’euros

La modificació de pressupost suposa que mig milió d’euros previstos per la nova oficina local d’habitatge es convertiran en “ajuts directes a persones, comerços i entitats”

L’Ajuntament de Vilafranca inicia el pla de xoc contra la covid-19 destinant-hi 1,2 milions d’euros. EIX

L’Ajuntament de Vilafranca inicia el pla de xoc contra la covid-19 destinant-hi 1,2 milions d’euros. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Vilafranca va celebrar aquest dimarts a la nit el segon ple ordinari en quinze dies per via telemàtica a causa de la pandèmia de la COVID-19. Tal i com va succeir en l'anterior sessió plenària, que era la primera que es realitzava condicionada per aquest fet, les accions per fer front a les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia van centrar l’ordre del dia.

D'aquesta manera, mitjançant modificacions de pressupost i de les ordenances fiscals, ha quedat aprovat destinar ja 1,2 milions d'euros al pla de xoc de mesures urgents que s'havia aprovat en el darrer ple ordinari. Aquestes mesures van comptar amb el suport de tots els grups polítics del consistori a excepció de la CUP, que es va abstenir per tenir dubtes en com s’aplicarà i per qüestionar “la privatització de l’espai públic a cost zero que això està suposant” segons el seu portaveu Noel Viñas.

El regidor d’Hisenda Aureli Ruiz va detallar que la modificació de pressupost suposa que mig milió d’euros previstos per la nova oficina local d’habitatge es convertiran en “ajuts directes a persones, comerços i entitats”.

La modificació de les ordenances fiscals, per la seva part, “suposaran una reducció de 700.000 euros d’ingressos municipals” segons Ruiz, i comporten les següents mesures: rebaixa del 40% en la taxa de residus per als comerços que han hagut d'estar tancats; i gratuïtat de la taxa de terrasses de la via pública fins a final d'any. Per altra banda, també en el termini d'aquest 2020, es redueixen un 15% dels preus del Complex Aquàtic; un 25% la taxa de mercats al carrer; i els bars i restaurants quedaran exempts de pagar la taxa de mercats municipals.

De tot plegat es considera que se’n beneficiaran més de 1.800 comerços i empreses de la capital de l’Alt Penedès.
A més, durant el ple, que va tenir una durada de poc més de quatre hores, es va aprovar per unanimitat demanar un tractament diferenciat del sector sanitari de l’Alt Penedès, el Garraf i el municipi de Cunit; i també hi va haver total acord en mocions per la millora de l’espai públic i la mobilitat sostenible; i per a la lluita contra la soledat.

En canvi, l’equip de govern va rebutjar dues mocions presentades pels partits d’esquerres de l’Ajuntament. Una d’elles era per a l’atenció a la diversitat de creences religioses al cementiri municipal; mentre que l’altra reclamava garantir al dret a l’empadronament i posar en marxa polítiques en aquest sentit per a persones migrades o en situació residencial precària.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local