El govern de Vilanova proposa un pressupost pel 2021 per implantar el Pla de Xoc Social i Econòmic. Ajuntament de Vilanova
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
23-11-2020 17:19
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El govern de Vilanova treballa en una proposta de pressupost per l'any 2021 que manté i potencia les línies marcades pel Pla de Xoc Social i Econòmic per fer front als efectes de la pandèmia. Les prioritats municipals són incrementar els ajuts socials, més accions per facilitar l'accés a l'habitatge i augmentar el suport al sector econòmic.
En l'àmbit de l'acció social el projecte per l'any vinent preveu ampliar l'atenció a les persones més vulnerables, amb increment de recursos per allotjaments d'emergència, doblar els diners destinats a l'Economat, un nou programa per atendre les persones sense llar, la posada en marxa d'una Oficina d'Assessorament Energètic i l'increment de recursos per a la prevenció a AISSA (organisme municipal d'assistència social i sanitària), entre d'altres.
La proposta també inclou un augment dels recursos destinats a atendre la dependència per incrementar l'assistència, activar recursos per combatre la soledat de persones grans i una nova partida pel servei d'assessorament laboral. Segons la regidora d'Economia de l'Ajuntament vilanoví, Conxi Martínez, "hem fet una proposta de pressupost donant un major protagonisme a les partides d'acció social que estan repartides en les diferents regidories perquè entenem que haurem de donar resposta a moltes necessitats fruit de la crisi econòmica, social i sanitària que estem vivint."
Una altra de les prioritats pel govern vilanoví és la defensa de l'habitatge, per això el pressupost inclou un increment de la partida d'adquisició d'habitatges que multiplica per quatre la d'aquest any. A més també augmenta la dotació per ajuts a la rehabilitació i els ajuts per fer front al pagament de lloguer d'habitatge, tant els d'emergència social com el programa de lloguer jove.
El suport al teixit empresarial continua i creix amb una major dotació de la partida per fer assessorament a empreses i també per a les subvencions a empreses afectades per la crisi de la Covid-19. A més la proposta de pressupost preveu incrementar les accions de promoció de la ciutat per dur a terme campanyes de dinamització econòmica en els diferents àmbits com ara les botigues de proximitat, els restaurants, turisme, etc. També es destinen més recursos al primer sector, per fer campanyes de dinamització dels mercats i promoció del producte de proximitat.
El pressupost per l'any vinent es basa en les ordenances fiscals aprovades fa unes setmanes, que incorporen una fiscalitat més justa, amb l'ampliació de descomptes i subvencions per a persones i col·lectius vulnerables i la congelació del preu de tots els tributs respecte d'aquest any. El govern vilanoví ha fet arribar la proposta als grups de l'oposició, i ha convocat una sessió de treball conjunta pel dilluns 23 de novembre.
La regidora Martínez exposa que "volem donar temps al debat i al treball conjunt amb els partits de l'oposició, és per això que presentem el primer document de treball per poder analitzar amb calma i portar al Ple el millor pressupost possible. Són temps difícils i cal que tots els partits remem en la mateixa direcció i en consonància amb el Pla de Xoc Social i Econòmic que també vam elaborar conjuntament."
Altres aspectes destacats que el pressupost del 2021 inclou són, en l'apartat de la cultura i l'esport, l'increment dels recursos de suport a la creació local i el manteniment i ampliació dels ajuts a les entitats culturals i de les beques per a activitats esportives.
Per garantir l'educació en igualtat d'oportunitats s'incorporen recursos per l'adquisició i manteniment d'equips individuals de connectivitat, així com per l'adquisició d'EPIs inclusius. En la mateixa línia, per fomentar l'ocupació i l'autoocupació es mantenen les dotacions pels equips de connectivitat i la plataforma de formació en línia.
La proposta de pressupost per l'any vinent també aposta per l'Economia Social i Solidària, amb la creació d'una nova partida per aquest àmbit.
Per promoure una mobilitat segura i sostenible augmenta la partida de mobilitat per afavorir l'espai i la circulació de persones, i per garantir la salut hi ha un increment de partides per a la neteja i desinfecció d'espais.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!