Ple municipal

Vilafranca prorroga fins el juny la gratuïtat de les terrasses dels establiments d'hostaleria de la ciutat

La sessió plenària també va donar llum verda a l'adjudicació del nou contracte del servei públic de transport urbà de la ciutat que, a partir d'ara, assumirà Autocars Penedès

Vilafranca prorroga fins el juny la gratuïtat de les terrasses dels establiments d'hostaleria de la ciutat. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca prorroga fins el juny la gratuïtat de les terrasses dels establiments d'hostaleria de la ciutat. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El ple municipal del mes d'abril de l'Ajuntament de Vilafranca va tenir un marcat caràcter econòmic en el que va destacar, sobretot, l'aprovació de la pròrroga durant tres mesos més i fins a finals de juny de la gratuïtat de les terrasses de bars i restaurants de la ciutat com a mesura per incentivar la seva activitat i minimitzar els efectes de la pandèmia. Igualment es va aprovar el manteniment de la gratuïtat de la taxa de mercats fins el mateix mes de juny. Tots els grups municipals van votar a favor de la proposta a excepció de Vilafranca en Comú que va abstenir-se.

La sessió plenària també va donar llum verda a l'adjudicació del nou contracte del servei públic de transport urbà de la ciutat que, a partir d'ara, assumirà Autocars Penedès. Es van presentar només dues empreses al concurs públic, malgrat que, tal i com va explicar el tinent d'alcalde, Aureli Ruiz, “durant el periode de presentació d'ofertes moltes més empreses del sector van mostrar interès en el concurs, però finalment no van fer efectiva cap proposta”.

Ruiz va valorar que l'empresa guanyadora del contracte fos local, un factor que contribuirà a fer més fluida la relació entre l'Ajuntament i l'adjudicatària del servei. La concessió del servei de transport públic té un valor de 3,7 milions d'euros i un periode de durada de 9 anys. En aquest cas, l'adjudicació es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups a excepció de Ciutadans que es va abstenir i la CUP que hi va votar en contra. El portaveu cupaire, Noel Viñas, va explicar que el vot negatiu de la seva formació es produïa perquè “creiem que el millor per la ciutat és que la gestió de tots els serveis públics sigui directe per part de l'Ajuntament i no pas en sistema de concessió”.

Per la seva banda, Pere Sàbat (ERC) refrendava el vot favorable dels republicans i valorava la participació del seu partit en la mesa de contractació, però advertia que “Vilafranca encara té pendent la definició del Pla de Mobilitat de la ciutat i creiem que aquesta és una peça bàsica per establir el model de mobilitat que volem per als propers anys”.

Un cop aprovats aquest seguit de dictamens de caire econòmic, el ple es va endinsar en el tradicional apartat de les mocions que, com és costum, es va allargar degut a les diferents propostes presentades per ler formacions polítiques. ERC en va presentar una demanant l'adopció de mesures per a la millora de l'entorn en favor de persones amb autisme. Aquesta moció va generar una discussió entre ERC i el govern perquè la regidora de Salut, Anna Doblas, va demanar als republicans la seva retirada perquè primer considerava que s'havia de consensuar el text amb l'entitat Autisme en Futur. ERC no va acceptar la petició i la moció va ser rebutjada amb els vots del govern de Junts-PSC. L'alcalde, Pere Regull, va matisar que el vot negatiu no era per estar en contra del contingut, sino que veia del tot necessari parlar-ne primer amb l'entitat.

El seguit de mocions va continuar amb dues de Vilafranca en Comú, una sobre la implementació d'un pla d'activitats d'estiu accessibles a totes les famílies, rebutjada pel govern al.legant que ja s'està treballant en aquest tema per part dels serveis tècnics i una altra sobre la commemoració dels 90 anys de la proclamació de la Segona República que sí va acabar tirant endavant.

Ciutadans també en va presentar una sobre la posada en marxa de màquines de reciclatge amb bonificacions que es va aprovar amb el vot negatiu de la CUP i ERC i, finalment, la CUP en va presentar una contrària als projectes de parcs solars i eòlics que estan en marxa en el conjunt de la comarca de l'Alt Penedès.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local