Agenda del Penedès

Altres

‘Dissabtes a la fresca’ a La Casa dels Trens

Vilanova i la Geltrú | 13-07-2024 20:00 h. fins 27-07-2024

‘Dissabtes a la fresca’ a La Casa dels Trens

El Museu del Ferrocarril de Catalunya, gestionat per la Fundació dels Ferrocarrils, dona la benvinguda a l’estiu amb una agenda plena d’activitats i moltes novetats. Durant el mes de juliol mantindrà el seu horari habitual i a l’agost oferirà un horari ampliat, obrint cada dia de 10:00 a 14:30 hores i de 17:00 a 20:00 hores.

El 13 de juliol comença ‘Dissabtes a la fresca’ a La Casa dels Trens, una invitació a submergir-se a l’atmosfera única de les instal·lacions del Museu per escoltar música en directe de diferents estils rodejats de locomotores de vapor. Els trens històrics emmarcaran els concerts de diversos artistes del territori els dies 13, 20 i 27 de juliol, de 20:00 a 23:00 hores. Hi ha aforament limitat, però és possible reservar amb antelació. L’entrada té un preu de 10 euros i amb ella s’ofereix una copa de cava de benvinguda  i, a més a més de la música, hi haurà un servei de restauració i aperitius.

Els recitals s’inicien el dissabte 13 amb el duet Laura i Ferran, que interpretaran versions flamenques i rumbes. El 20 de juliol és el torn de Salvador Beltrán, que presentarà el seu nou single en directe. I el 27 actuarà DJ Dadaa, un artista que combinarà èxits actuals amb altres atemporals.

A les instal·lacions del Museu, situades en un dipòsit de locomotores de vapor de finals del segle XIX, s’han programat tallers, visites comentades i activitats per gaudir en família durant tot l’estiu com el ‘Viatge amb el Xatonet’, recorreguts per l’interior del Museu en un petit cotxe de viatgers de ferro i fusta similar als que antigament recorrien les vies fèrries.

El taller ‘Maquinista per un dia’ permet viure l’experiència de conduir un tren en un simulador de conducció ferroviària, amb l’ajuda d’un/a maquinista que guiarà l’activitat, i per als més petits de la casa s’ofereix l’Hora del conte: El tren de colors’. També es podrà gaudir de visites comentades de diferents temàtiques, com els viatges de luxe, el Talgo i el canvi que va suposar aquest tren pel confort dels viatges al segle XX o les locomotores Mataró i Santa Fe. Completant la programació dels tallers familiars ‘ConteTREN’, ‘Intelino a Vilanova’, ‘Memory i la colla del Xiu Xiu’ i XapaTREN’, i les activitats de l’Estació petita de Vilanova.

Durant tot l’estiu es podrà visitar a la Nau Panoràmica l’exposició temporal ‘El llegat indià. Un passat en comú per descobrir’, que mostra de manera pedagògica aspectes relacionats amb la història dels indians, l’emigració a Amèrica, les cases indianes, els seus costums, la seva gastronomia o la seva manera de parlar.

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!