Agenda del Penedès

Fires i festes

Festa Major de l’Arboç

L'Arboç | 23-08-2024 20:00 h. fins 25-08-2024

Festa Major de l’Arboç

La Festa Major de l’Arboç, declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional, combina a la perfecció durant 6 dies, els actes més tradicionals com les cercaviles, l’exhibició castellera de diumenge 25 i la mítica carretillada dels diables del mateix diumenge a la nit, amb actes més contemporanis com l’Empalmada de la nit de dissabte, aquest any amb “Lágrimas de sangre” i “Besos de perro”, o els balls i les activitats esportives, activitats infantils i per a la tercera edat, tallers, sardanes, concerts, exposicions etc. acaben de configurar un programa de Festa Major ric, intens, divers i per a totes les edats.

El diumenge és el dia central de la festa que comença amb les matinades, i l’exhibició folklòrica del seguici popular en honor al patró Sant Julià. Seguidament els versots dels diables i l’exhibició castellera. A la tarda, a partir de dos quarts de set, cercavila pels carrers de la vila, i a la nit,  l’auto sacramental i finalment la carretillada.

El dilluns és la festa major dels petits on tot el seguici festiu surt pels carrers de la vila representats pels seus membres més joves. Tot plegat, un esdeveniment únic i d’assistència obligada per totes aquelles persones amants de les jornades festives intenses i carregades de grans i inoblidables moments.

Durant els dies de la festa major, es podran visitar a la Casa de Cultura els Gegants de Cal fiol, recentment distingits per la Generalitat de Catalunya com a Bé Cultural d'Interès Nacional juntament amb quatre elements més de la imatgeria festiva lligats a les festes i tradicions emblemàtiques de Catalunya. Cal destacar que és la primera vegada que es protegeixen amb aquesta distinció aquests tipus d'elements

El programa de la Festa Major de l’Arboç 2024 es pot consultar a la plana web de l’Ajuntament de l’Arboç www.arbocenc.cat. Totes les novetats sobre la Festa Major es publiquen als perfils de les xarxes socials de l’Ajuntament de l’Arboç.

 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!