Agenda del Penedès

Excursions, sortides

Visita guiada a la colònica ferroviària

El Vendrell | 24-08-2024 18:30 h.

Visita guiada a la colònica ferroviària

Visites que, com a mínim tenen tres objectius: Que sigui una activitat lúdica i cultural per estiuejants i visitants; que sigui un element de coneixement i de reflexió; i que sigui un fet divulgació i de preservació d’un patrimoni notable, únic. Per això el guió d’aquesta nova visita és: “De conviure amb un entorn d’aiguamolls a una zona de segona residència”, així es mostra una altra mirada als pavellons, a la Colònia Ferroviària, canviant, posant l’accent en diferents aspectes.

De fet la història de la Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders i la del barri marítim de Coma- ruga, al Vendrell, es van entrellaçant: si el 1887 arribava el ferrocarril, dos anys més tard, al 1889, es construïa a Coma-ruga el primer balneari. Si el primer pavelló de la Colònia Ferroviària, conegut com pavelló A, s’acabava a finals de l’any 1905, i dos anys més tard al 1907 es construïa el Gran Hotel Balneari Oriental Miramar, i el 1910 es feien les cases modernistes al carrer de Vilafranca a Coma-ruga. Un teixit que va anar creixent, amb la Colònia pels treballadors ferroviaris a Sant Vicenç, i amb dessecar els aiguamolls de Coma-Ruga per disposar de més terreny urbanitzable per a residències d’estiueig.

Són totes aquestes activitats, tot aquest formigueig de vida, de treball i d’esbarjo, i amb la presència ferma, vital de les edificacions de la Colònia Ferroviària, que membres de l’ “Associació per a la preservació de la Colònia Ferroviària” explicaran i guiaran a totes les persones interessades en la visita.

Les inscripcions es poden fer als telèfons : 670 019 171 / 977 680010. El lloc de trobada per fer la visita és el pàrquing de la Llar d’Infants “El riuet” a Coma-Ruga. 

Lloc i adreça de l'acte

Informació de contacte


    T'ha interessat aquest acte?

    Subscriu-te a Eix Diari i rebràs cada divendres l'agenda cultural més destacada al teu correu electrònic. Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

    Subscriu-te ara!

    El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.



    Avui al Penedès


    SEGUEIX-NOS

    Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

    Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!