Exclusió social

“Fem la Botifarra a l’exclusió”, una campanya per a conscienciar que el 74% de les persones amb discapacitat no té feina

La Fundació Mas Albornà ha llançat una campanya amb la participació de personalitats com la xef Carme Ruscalleda, el presentador Quim Masferrer o actors com Lloll Bertran i Sergi López

La Fundació Mas Albornà ha llançat una campanya amb l’objectiu de conscienciar la població sobre l'exclusió social. Fundació Mas Albornà

La Fundació Mas Albornà ha llançat una campanya amb l’objectiu de conscienciar la població sobre l'exclusió social. Fundació Mas Albornà

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les xifres parlen per si mateixes: el 74% de les persones amb discapacitat no té feina i un 33,8% d’elles es troba en risc d’exclusió, segons dades d’IDESCAT, COCEMFE i ECOM. En el cas de la població catalana, el percentatge se situa al voltant del 25,9%. Amb aquestes xifres sobre la taula, els elaboradors Mallart, que formen part del projecte social de la Fundació Mas Albornà, han llançat una campanya per conscienciar a la població sobre aquesta realitat social. A la campanya, personalitats com la xef Carme Ruscalleda o l’actriu Lloll Bertran fan “la botifarra a l’exclusió” en un vídeo en el que participen els treballadors de Mallart i que pretén no deixar indiferent a ningú. Els beneficis de la campanya es destinaran a la Fundació Mas Albornà perquè cap persona amb discapacitat es quedi sense feina.

Al vídeo de la campanya, els treballadors de Mallart expliquen que això és una realitat. A més de la Carme Ruscalleda i el Loll Bertran, a la campanya apareixen els reputats xefs Ada Parellada, Fermí Puig, el Raül Balam, Josep Roca, part fonamental de  l’ànima d’El Celler de Can Roca; i el Quim Masferrer, presentador d’El Foraster de TV3, els periodistes com Candela Figueras, Maria Xinxó, Anna Vallohonesta, Andreu Presas i l’esportista Ander Mirambell. Per dinamitzar l’acció, aquest contingut es compartirà a les xarxes socials de Mallart, en concret a Instagram, i a altres canals socials d’aquestes cares conegudes. Mallart anima a la població a sumar-se a aquesta causa social a Instagram amb el hashtag #botifarraexclusió.

Amb l’objectiu de provocar un alt impacte social, Mallart posa a disposició del mercat les “3.000 botifarres contra l’exclusió”, una edició limitada on l’etiquetatge porta un s’ha dissenyat per a l’ocasió. A més, a la web s’ha creat un espai que serveix com a punt d’informació d’aquesta acció tan necessària a la societat actual (www.embotitsmallart.com/exclusio).

Cal recordar que la Fundació Mas Albornà treballa des de 1969 per a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, trastorn mental i risc d’exclusió oferint-los serveis i atenció integral a l’Alt Penedès. Des de 2018, la Fundació ha transformat un petit i centenari obrador tradicional d’embotits en un projecte social per a la creació d’ocupació enfocat a persones en risc d’exclusió a través de l’elaboració d’embotits artesanals de gran qualitat.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local