UPC. El Laboratori dAplicacions Bioacústiques està dirigit per linvestigador de la UPC Michel André
Redacció |
Vilanova i la Geltrú
10-05-2015 18:13
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
El Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques, amb seu al Campus de la UPC a Vilanova i la Geltrú, organitza el primer congrés mundial que tractarà els problemes que el soroll d’origen antropogènic pot provocar als animals, així com els efectes que pot tenir en el desenvolupament futur dels oceans.
Els més de 250 científics, experts en legislació marina i membres d’ONGs, tractaran la problemàtica des del punt de vista de l’origen artificial del soroll, —el generat pel transport de mercaderies, la pesca o les prospeccions, els parcs eòlics o maniobres militars, entre d’altres—. A més, es debatrà sobre la tecnologia disponible per mesurar el soroll en el mar i la necessitat d'estandarditzar els mètodes per poder comparar els resultats presos en diferents escenaris. Finalment, es plantejarà la regulació necessària a aplicar, principalment a Europa, en el marc de la Marine Strategy Framework Directive (MSFD).
A l’Oceanoise, hi participen experts de 21 països d'Europa, EUA, Canada, Austràlia, Nova Zelanda, Xina i Japó.
Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques
El Laboratori d’Aplicacions Bioacústiques, dirigit per l’investigador de la UPC Michel André, ja ha demostrat en estudis anteriors que els cetacis i d’altres animals marins com els cefalòpodes poden patir greus lesions auditives causades per l’exposició continuada a nivells de so de baixa freqüència. Aquestes espècies utilitzen el sentit de l’oïda per orientar-se, caçar, relacionar-se, etc., per això, el ritme vital dels animals així com l’equilibri de la cadena alimentària en general, es pot veure alterat amb el futur panorama d’augment constant de so en el mar. Els cetacis juguen un paper essencial en l'equilibri dels oceans, per tant, si aquesta espècie és amenaçada per l'activitat humana, es pot desequilibrar tota la cadena alimentària.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!