Festival Internacional de Música Popular Tradicional

Tot a punt per a la 34a edició del FIMPT de Vilanova

El festival inclou en la seva programació propostes com la Producció pròpia, les Nits fimpteres, el Firasac, i com a novetat els Fimpetits, entre d'altres

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest matí s'ha presentat a l'Auditori Eduard Toldrà una nova edició del Fimpt, el Festival Internacional de Música Popular Tradicional. La regidora de Cultura, Marijó Riba, i membres de la Comissió Artística del festival, han fet un repàs a tots els grups que participaran en aquesta 34a edició, a més de presentar les altres propostes que s'engloben dins del Fimpt i les novetats d'enguany.

Marijó Riba ha volgut palesar que "un festival com el nostre, que es fa amb diner públic, té l'obligació de ser plataforma de producció cultural, musical en aquest cas, per a creadors i músics. I aquesta segona etapa del festival, iniciada ara fa dos anys, recull aquesta voluntat". Per a la regidora de Cultura és important connectar amb les noves generacions, que ara ja formen part de l'organització. "Agrair a la Comissió artística la voluntat de tirar endavant aquest festival i consolidar la nova estructura del Fimpt". Marijó Riba ha recordat que el festival està integrat dins de la marca Festivals Penedès, que aglutina festivals de l'àrea del Penedès "i que ha de creixer i integrar més festivals de la zona".

Per la seva banda, Josep Contreras, coordinador artístic, ha explicat que "la voluntat de la Comissió era potenciar el nou contingut que s'havia dissenyat i apropar-lo a la gent jove. proposem un mestissatge entre la música llatina i la música tradicional, a través de la producció pròpia, però també amb les nits fimpteres i altres propostes".

Aquest dies, a l'Auditori Eduard Toldrà s'està fent una estada amb els músics i director encarregats de la Producció pròpia. Es tracta de l'OTCa de música llatina, dirigida per Eduardo Tancredi. Presenten una fusió on la tenora, el tible, la gralla, la dolçaina, el flabiol i el fiscorn conviuen amb la base moderna de la música llatina.

Enguany, com a novetat, el Firasac torna a integrar-se a dins del festival. Es farà el diumenge 28 de setembre, a partir d eles 11.30 h, al voltant del Castell de la Geltrú. El seu responsable, Simó Busquets, ha repassat la programació que s'ha preparat per a aquesta nova edició de la fira. "L'objectiu és posar en contacte a música i constructors, i tothom hi és convidat".

Una altra de les novetats d'enguany és un mercat que s'instal·larà durant tots els dies del festival des de la plaça de les Neus i per la rambla Principal. Un espai de passeig i activitats per a tota la família, amb productes artesanals i de proximitat vinculats a la terra i als oficis més tradicionals.

Josep Albà, membre de la Comissió artística i un dels fundadors del FIMPT, s'ha referit a originalitat com a mot que surt d'origen. "És per això que fa dos anys vam voler tornar als orígens i apropar-nos a les entitats i a la gent jove. La proposta A la lluna de Vilanova enguany la dediquem a la música improvisada catalana".

Però el festival també incorpora altres propostes més enllà dels concerts. Xavier Balfegó, membre de la Comissió artística ha esmentat la presentació de llibres relacionats amb el món musical. "Tornen també els DOCPT, documentals dedicats a la música popular tradicional, i enguany dediquem l'edició a Les Blank, uns documentals centrats en la música tradicional i que repassen la seva trajectòria pels Estats Units".

Com a nova incorporació del Fimpt 2014, enguany tres entitats joves de la ciutat (Can Pistraus, Endimari i Gambots) seran els encarregats de donar resposta musical a les noves generacions amb les Nits fimpteres. Per a Oriol Mestres, "és important que, nosaltres que vam néixer amb el Fimpt, intentem atraure gent jove cap al festival, ja que darrerament potser havíem perdut aquest lligam".

En aquest sentit, també es presenten com a novetat els Fimpetits, pensats perquè la canalla d'avui també puguin créixer amb el Fimpt, com havia passat amb les anteriors generacions.

VNG per la Independència també col·laborarà amb el Fimpt. Ells són els organitzadors de les diferents intervencions que faran les Corrandes per la independència.

Quant a la venda de les entrades, aquestes es poden adquirir de manera anticipada per Internet a la web del festival, amb un preu de 40 per als abonaments i 12 euros per a la Nit Fimptera per a les 100 primeres entrades. A taquilla els preus seran de 55 euros els abonaments i 20 euros les entrades de les nits. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local