Sant Sadurní d’Anoia reivindicarà “la capitalitat dels escumosos” en una nova edició del Cavatast
La fira comptarà amb la participació de 25 cellers i una desena d’estands gastronòmics
- ACN |
- 23-09-2024
La fira comptarà amb la participació de 25 cellers i una desena d’estands gastronòmics
El Clàssic Penedès Corral Cremat Brut 2012 d’Albet i Noya ha estat reconegut amb la medalla Best in Show
El nou president de la patronal veu “innecessària” una nova DO d’escumosos i garanteix “diàleg” per reunificar el sector
Els vins escumosos de Clàssic Penedès actualment estan emparats per la DO Penedès, però volen esdevenir una DO pròpia
El raïm que es collirà per fer el Clàssic Penedès es pagarà entre 0,60 i 0,90€ el quilo
Alba Balcells debuta en el càrrec amb el propòsit d'augmentar la quota de mercat del vi català fins el 50%
La marca d'escumosos no renuncia a canviar l'organització del sector però veu difícil un acord amb les DO a curt termini
Fa poques setmanes que s’ha donat a conèixer la zonificació del Cava per regions i per zones de producció. Les primeres impressions que he recollit eren de perplexitat tot donant un marge de confiança per veure com evoluciona, encara que sense massa esperança
Cal trobar solucions per reduir la quantitat de vi que sortirà al mercat; i una de les solucions per reduir-la és la utilització d una part del most, un cop concentrat, per l’elaboració dels escumosos
Asseguren que la voluntat d'impulsar el nou segell es manté "intacta" però reconeixen "discrepàncies" en alguns àmbits
La unió fa la “força”, i afegiria el “diàleg”. Tot afer, tota qüestió, necessita, requereix d’aquests dos complements. I en el mon del cava, com està actualment, feia falta una institució d’aquestes característiques
Amb una etiqueta de luxe, l'ampolla mostra la història de la família del Castell de Pujades, on ja des del segle XIX embarcaven amb vins des del port de Vilanova i la Geltrú cap a l’Havanna
Per al director Tècnic de Albet i Noya, Martí Albet, 'el cicle vegetatiu del cep i la verema són la clau per a l'obtenció dels vins i escumosos de més alta qualitat'
Salvador Puig alerta de les “dificultats” d’exportació que tindran els productors que acaben de sortir de la marca
El Consell Regulador analitza internament si els incorpora als debats sobre els canvis de reglament
Can Bonastre acollirà el proper 28 de setembre una vetllada d’alt nivell dedicada als Clàssic Penedès
Els participants podran triar entre dos recorreguts, un de 125 km i un altre de 89 km, amb pujades a l’Alt de les Ventoses, l’Alt del Pontonenc i l’Alt de Font-Rubí
L’ampolla es situa en un import mitjà de 10,49 euros
El projecte fixa unes normes de “màxima exigència” per elaborar productes que preservin la identitat i la singularitat de la zona
La DO espera incorporar nous elaboradors que ara són reticents a abandonar la marca 'Cava'
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local