Unió de Pagesos estima que la verema caurà un 40% de mitjana arreu de Catalunya a causa de la la sequera
Les pèrdues més severes es constaten a Costers del Segre i Pla de Bages, amb un descens de la collita de més del 70%
- ACN |
- 10-09-2024
Les pèrdues més severes es constaten a Costers del Segre i Pla de Bages, amb un descens de la collita de més del 70%
La previsió és millorar la collita global d’un 2023 “en què les vinyes van tocar fons”
Aquesta verema ve marcada per un raïm de bona qualitat i la consolidació de la categoria del Cava de Guarda Superior.
Tenim moltes eines, entitats i administracions que, amb els canvis socials que hem viscut, caldria repensar si compleixen amb l’objectiu amb que es van fundar, o si el que cal és refundar-les
Els Monjos, Castellet, Sant Martí Sarroca i Font-rubí són les zones més afectades
Elaboradors i pagesos també acorden incrementar el percentatge de fruit premsat
Pagesos i vinicultors constaten una “mortaldat important” a les vinyes del Penedès tot i les últimes pluges. El sector debat com fer reserves de vi per al cava, incrementar el premsat i disposar d’aigua regenerada o dessalada
El sector augura una caiguda de producció a curt termini a causa de la sequera i estudia mesures compensatòries
La mesura preveu suplir la demanda als tres països mentre no hi hagi prou producció
Alemanya es manté com el principal mercat internacional per al cava, seguit del de Bèlgica i el Regne Unit
El Cava Meeting combinarà, els dies 27 i 28 de novembre, tastos del vèrtex de la piràmide qualitativa del Cava, ponències de primer nivell i visites a destacades caves
La irregularitat de les condicions climàtiques, l’escassa precipitació i les altes temperatures, ha comportat una collita desafiadora
El guardó a la Trajectòria Professional recau en Josep Maria Puiggròs, fundador de l’ICEA
"Un referent del sector vitivinícola i emprenedor incansable", ha recordat Aragonès
Diversos cellers de la DO Cava i Clàssic Penedès ens expliquen les repercussions d’una collita marcada per tres anys de sequera
La iniciativa vol atreure a aficionats o professionals del disseny creatiu i vincular el món del cava amb l’art
AECAVA ha fet públic el seu Pla Director 2023-2025 per accelerar la implementació del pla estratègic de la DO Cava i reforçar la competitivitat de les empreses
El sector demana ajudes a la Generalitat per compensar les pèrdues i per adaptar els conreus al nou escenari climàtic
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local