La R+D+I permet recuperar varietats prefil·loxèriques i altres desconegudes
Els darrers 10 anys s’han incorporat una vintena de varietats autòctones
- Redacció |
- 02-12-2024
Els darrers 10 anys s’han incorporat una vintena de varietats autòctones
Conèixer les inquietuds del sector de primera mà, transmetre el suport i la continuïtat dels treballs i esdevenir un primer contacte amb el Departament i l’Institut Català de la Vinya i el Vi han motivat la trobada
Des de 2014 fins a l’actualitat ha estat director-gerent del Consorci d’Inspecció i Control de cellers amb denominació d’origen de Catalunya
L’import es manté estable però enguany té en compte la mà d’obra familiar
Un equip de 26 professionals desplegaran 48 accions executives fins al 2030
Entre els canvis més destacats, cal remarcar per part de la DO Penedès, la certificació ecològica obligatòria a partir de la verema 2025
Aquest mapa inclou totes les iniciatives públiques i privades que s’estan executant per afrontar la crisi hídrica al Penedès
Aquesta ampliació d’analítiques acreditades és fruit de la transformació de l’Institut Català de la Vinya i el Vi i de la seva aposta per potenciar l’INCAVI LAB
Dimecres va tenir lloc una trobada amb els cellers per tractar la importància de les varietats pròpies de cada DO, l’assegurament de la sostenibilitat del conreu de la vinya i l’enfortiment de la comunicació al consumidor final
L’objectiu del projecte és promoure la singularització dels vins catalans en la criança amb botes d’acàcia, castanyer i cirerer i també, roure d’origen català, per aconseguir que tota la cadena de valor es quedi a Catalunya
L’organisme analitza quatre sistemes per contrarestar els efectes de la sequera
En el marc de la Taula del Cava celebrada divendres a Vilafranca del Penedès, s’han explicat totes les accions que des del Govern de la Generalitat s’han posat a disposició del sector
Cinc nous cellers han rebut la seva distinció a mans del conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural, David Mascort, i de la directora general de l’INCAVI, Alba Balcells
En aquesta edició, on s’han presentat 863 vins de 26 països d’arreu del món, 7 vins catalans han estat guardonats
Aquest projecte de desplegament territorial ha tingut lloc aquest matí a Vilafranca del Penedès en el marc de l’operatiu entre l’INCAVI i el sistema de Denominacions d’Origen
"Un referent del sector vitivinícola i emprenedor incansable", ha recordat Aragonès
Diversos cellers de la DO Cava i Clàssic Penedès ens expliquen les repercussions d’una collita marcada per tres anys de sequera
Els nous representants i els que han renovat presidència, han assistit a l’operatiu de l’INCAVI amb les DO valorant positivament tot el procés electoral
L’assistència al congrés també ha servit per mantenir reunions amb experts de la Universitat UC Davis i la Universitat de Washington amb l’objectiu d’establir col·laboracions en estratègies d’adaptació de la viticultura al canvi climàtic
El primer projecte s’ha realitzat al Penedès amb cellers i Agrupacions de Defensa Vegetal del sector, i ha consistit en la instal·lació d’una xarxa de sensors per al control meteorològic i de la humitat del sòl en vinyes de secà
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local