La DO Penedès tanca un verema 2024 d’alta qualitat però amb un 16% menys de collita
Tot i que la maduració i la qualitat ha estat bona, l'afectació de la sequera, el míldiu i el mosquit verd ha marcat la verema
- Redacció |
- 11-10-2024
Tot i que la maduració i la qualitat ha estat bona, l'afectació de la sequera, el míldiu i el mosquit verd ha marcat la verema
La companyia assegura que tot i la sequera té la producció assegurada per almenys els pròxims 18 mesos
Les pèrdues més severes es constaten a Costers del Segre i Pla de Bages, amb un descens de la collita de més del 70%
La DO confia que aquesta verema els set elaboradors superin els 15.000 litres de vi
La previsió és millorar la collita global d’un 2023 “en què les vinyes van tocar fons”
‘La verema del cava’ desplega 26 activitats a partir de finals d'agost
El celler del Penedès afirma que es tracta d'un preu "històric" per respondre a la sequera i la caiguda de la producció
Aquesta verema ve marcada per un raïm de bona qualitat i la consolidació de la categoria del Cava de Guarda Superior.
L’import es manté estable però enguany té en compte la mà d’obra familiar
S'han ampliat les dates, de manera que la festa se celebrarà durant tot el mes de setembre, i s'han incrementat el nombre de cellers participants, fins a arribar a la xifra de 18
Tots els viticultors que, per les raons que siguin, considerin que la seva producció serà superior, poden demanar un augment del rendiment per a les vinyes
El Gremi de Vinyataires Lliures creu que la “sequera radical” evidencia la necessitat de reduir la burocràcia
L'expedient es començaria a aplicar a partir del mes de maig
Entre els canvis més destacats, cal remarcar per part de la DO Penedès, la certificació ecològica obligatòria a partir de la verema 2025
El sindicat adverteix que l'activitat "principals" de l'Alt Penedès "està en joc" i que cal actuar "amb celeritat"
La irregularitat de les condicions climàtiques, l’escassa precipitació i les altes temperatures, ha comportat una collita desafiadora
La collita cau un 50% mentre el sector estudia mesures per adaptar la vinya a les adversitats del canvi climàtic
El projecte arrenca a Vilafranca amb set viticultors i s'ubica en un antic magatzem vinícola del segle XIX
Per sectors, l’inici de la campanya de verema ha suposat un encongiment del 6,5% de l’atur a l’agricultura
Les suaus temperatures de maig i juny han permès una maduració “tranquil·la” del raïm que serà d’"excel·lent" qualitat
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local