Vins d'etiqueta
Des del 8 de desembre del 2023, tot el vi embotellat i etiquetat per la Unió Europea hauria d'incloure informació, entre altres, sobre els ingredients i els valors nutricionals del vi
- Francesc Murgadas / AMIC |
- 22-02-2024
Des del 8 de desembre del 2023, tot el vi embotellat i etiquetat per la Unió Europea hauria d'incloure informació, entre altres, sobre els ingredients i els valors nutricionals del vi
A casa nostra, tot va començar el 2004, quan una empresa vinícola de la Ribera de Duero va elaborar el primer vi "desalcoholitzat" del país
Hi ha temps i ganes de que les vinyes (i el Penedès) continuïn sent verdes?
Quan s’apuja el preu del vidre, els elaboradors l’apliquen ràpidament a l’ampolla; perquè no es fa amb el preu del que és essencial pel cava, que és el raïm?
Si féssim cas del que recitaven cada any els nostres avis, els porcs serien ja botifarres i les botes de vi estarien plenes i tapades. "Per Sant Martí, mata el porc i tapa el vi"
Enguany el concurs es dedica a la memòria de l’enòleg vilanoví Oriol Guevara, qui va presidir el jurat d’aquest certamen que reuneix a les millors parelles de Catalunya i qui va ser còmplice de la selecció dels vins per a aquest concurs
El sindicat alerta de l’estancament de preus de compra del raïm i el vi als viticultors i estima davallades de producció desiguals per la sequera
Era d'esperar. De fet ja hi havia hagut alguna experiència escadussera de treure al mercat català vi envasat en llauna
Tothom sap que en països com el nostre "ningú és profeta a la seva terra" però potser va sent hora que ens llegim a casa allò que valoren al món, per que segurament que hi ha punts de reflexió històrica que ens ajudarien a entendre el present i preparar un futur millor
70 parelles competiran per endur-se els 1.500 euros en premis d’un concurs patrocinat per la DO Catalunya
S’han analitzat i s’han sotmès a l’opinió dels consumidors, les solucions a llarg termini per resoldre la crisi mediambiental del sector, a mitjà termini per comprometre’s en la reducció de pesticides i a curt termini per reduir els inputs en la fase de vinificació
Una jornada que convida a mirar el futur amb optimisme i en el que la direcció l’han de portar la gent del territori implicada amb la terra, i si hi ha inversors, que acompanyin; però la direcció des del territori, com fan les grans D.O. del món
La sisena edició del Concurs consolidat ja com un dels més importants de Catalunya, reunirà un màxim de 90 parelles el proper dilluns 18 de febrer. Es tastaran un total de 8 vins (escumosos, blancs, negres i un especial)
Les tres parelles guanyadores es repartiran vals per adquirir vins per valor de 1.750 euros. El primer premi està dotat amb 1.000 euros, el segon amb 500 i el tercer amb 250
El treball també indica que la fidelitat al producte preval per sobre del maridatge previst en l'àpat o la denominació d'origen
L'enquesta és online i es basa en un llistat amb totes les petites accions que es poden fer per ser més sostenible
El conseller va visitar el celler de Torrelavit juntament amb el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, per conèixer en persona les necessitats d'un elaborador pioner en la creació d'oferta enoturística
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.
Subscriu-te ara! Al periodisme local