Vins

Enoteca. Eix
Gastronomia

Vins d'etiqueta

Des del 8 de desembre del 2023, tot el vi embotellat i etiquetat per la Unió Europea hauria d'incloure informació, entre altres, sobre els ingredients i els valors nutricionals del vi

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 22-02-2024
Copes de vi. Eix
Gastronomia

El que faltava

A casa nostra, tot va començar el 2004, quan una empresa vinícola de la Ribera de Duero va elaborar el primer vi "desalcoholitzat" del país

  • Francesc Murgadas / AMIC |
  • 11-05-2023
Vi novell. Eix
Vins

El refranyer

Si féssim cas del que recitaven cada any els nostres avis, els porcs serien ja botifarres i les botes de vi estarien plenes i tapades. "Per Sant Martí, mata el porc i tapa el vi"

  • Francesc Murgadas |
  • 16-11-2021
Vi català en llauna. Glass Canned Wines
Vins

Quina llauna!

Era d'esperar. De fet ja hi havia hagut alguna experiència escadussera de treure al mercat català vi envasat en llauna

  • Francesc Murgadas |
  • 25-02-2021
Imatge d'arxiu
Vins i caves

El millor llibre de vins d’Europa. En fem cas?

Tothom sap que en països com el nostre "ningú és profeta a la seva terra" però potser va sent hora que ens llegim a casa allò que valoren al món, per que segurament que hi ha punts de reflexió històrica que ens ajudarien a entendre el present i preparar un futur millor

  • Jordi Cuyàs i Soler |
  • 17-04-2020
Imatge de la Jornada sobre vi i medi ambient. Eix
Agricultura

Jornada sobre vi i medi ambient

S’han analitzat i s’han sotmès a l’opinió dels consumidors, les solucions a llarg termini per resoldre la crisi mediambiental del sector, a mitjà termini per comprometre’s en la reducció de pesticides i a curt termini per reduir els inputs en la fase de vinificació

  • Jordi Cuyàs i Soler |
  • 02-05-2019
Imatge d'arxiu de la verema, vinyes. Eix
Viticultura

Innovar amb qualitat o ser engolits

Una jornada que convida a mirar el futur amb optimisme i en el que la direcció l’han de portar la gent del territori implicada amb la terra, i si hi ha inversors, que acompanyin; però la direcció des del territori, com fan les grans D.O. del món

  • Jordi Cuyàs i Soler |
  • 29-03-2019



SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local