-
CNY Canyelles
-
Josep Rodríguez
- 06-12-2011 19:45
VD.
Em sembla excel·lent la proposta de la directiva del FC Barcelona de crear una mena de superlliga amb els millors equips europeus i reduir el nombre d'equips de la lliga espanyola. Si jo fos afeccionat al futbol, que no ho sóc, m'agradaria veure jugar als millors
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Està bé perquè aquesta proposta va en la línia en la que s'ha convertit el futbol d'elit: un espectacle i un negoci. I, com a bon negoci, el que interessa és guanyar diners i amb una lliga europea d'estrelles probablement en faran més, els anunciants estaran més interessats i les audiències augmentaran. Està ben pensat. Una mena d'NBA del fútbol. Pels que els hi agrada el fútbol de nivell serà millor així que quedar-se circumscrits a les fronteres estatals o a aquestes anacròniques competicions de seleccions nacionals, amb nacionalitzacions exprés.
En aquest tema sóc liberal: el futbol de clubs reuneix als millors jugadors i si és un negoci-espectacle que es gestioni com a tal. Que es professionalitzi. Res de quotes de nacionals. Un negoci, per cert, que sembla que és dels pocs que no han patit fortes restriccions amb la crisi econòmica i financera i on es segueixen manegant xifres, deutes i sous indecents. Això sí, embolcallat en sentiments d'identitats nacional i valors d'entrega, esforç i sacrifici que no són diferents dels que segur mostren els jugadors del hoquei de Vilanova, per posar un exemple.
Però repeteixo, a mi el fútbol com a negoci-espectacle m'interessa ben poc. El que sí m'interessa són els diners públics que s'aboquen en aquest circ en comptes de fer-ho en el foment i la pràctica de l'esport dels ciutadans de a peu. M'importa que s'inverteixi en tenir bones instal·lacions esportives per a l'esport de base, que l'escola de fútbol del meu fill no repliqui els valors competitius dels homòlegs professionals o que es doni suport efectiu a els estils de vida saludables. És podrien fer més coses en aquesta línia redirigint els diners que destinen algunes ciutats en patrocinar samarretes o les teles públiques en comprar drets televisius del fútbol (i què dir de la Fòrmula1)? Jo crec que sí.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!