-
Tribuna
-
Ramsés Martí
- Vilanova i la Geltrú
- 02-08-2015 23:58
De nou remarcar la importància d’evitar els riscos a l’aigua, de vigilar als infants i a ser possible escollir platges i piscines amb servei de vigilància i salvament
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Amb la darrera mort per ofegament a Cunit la setmana passada, Catalunya encapçala el nombre d’ofegaments a tot l’estat en el qual portem d’any, amb un total de 32. Catalunya i Andalusia concentren gairebé el 40% dels ofegaments d’aquest estiu a Espanya. Això és el que figura en l'informe nacional d'ofegaments que realitza la Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme.
L'informe exposa que en els set primer mesos de l'any, dels 200 ofegaments registrats, un 56% (113) varen ser a platges, un 19% (38) en piscines, un 10% (20) en rius, i el 15% (19) restant a altres espais com ports, embassaments, canals... Com a dada remarcable, el 70% (140) es varen produir en zones sense vigilància.
De l'informe s’extreu que el perfil de l’ofegat és majoritàriament home (78%) i major de 45 anys (69%). Tot i això, dels 83 ofegats totals a Espanya del mes de juliol, 10 eren infants menors de 10 anys.
De nou remarcar la importància d’evitar els riscos a l’aigua, de vigilar als infants i a ser possible escollir platges i piscines amb servei de vigilància i salvament.
Així mateix, demanar i esperar que els ajuntaments, com a responsables finals de la seguretat a les platges, augmentin els recursos en aquests serveis, reconeguin d’una manera clara i amb fets, la figura dels socorristes i independentment de si es tracta de gestió directe o no, vegin en els ofegaments en zones vigilades, un punt d’inflexió i motivació al canvi.
Ramsés Martí
Especialista en seguretat Aquàtica
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!