-
La nit americana
-
Eduard Calabria
- Vilanova i la Geltrú
- 15-12-2016 18:48
Fotograma de 'Amor y amistad'. Eix
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
Una altra de les innombrables adaptacions al cinema d'una novel·la de Jane Austen. En aquesta ocasió d'un relat curt (Lady Susan) de l'escriptora mai publicat a la seva vida.
Novament el director Whit Stillman torna al cinema, de qui segueixo pensant que Metropolitam és el seu major assoliment, i ho fa amb una obra en què una jove i bella vídua de l'alta societat, Lady Susan Vernon, després de la mort del seu marit, va a la mansió de camp de la seva família política per a la recerca per a ella i la seva filla d'un nou espòs i per tant per gaudir d´una continuada estabilitat econòmica.
La cinta escenificada en l'Anglaterra de 1.790 conté un bon toc d'ironia i humor british cosa semblant a la línia de les pel.lícules de Woody Allen on el bisturí de les caracteritzacions i burles sol tenir un paper predominant.La xerracameca resulta molt àcida, vibrant i meteòrica en molts moments amb molt to de denúncia de l´arribisme existent a les classes de la noblesa,
La pel·lícula més que una narració de profund calat a l'estil de grans epopeies victorianes és la d'un argument simple i senzill d'àmplia xafarderia de la noble societat britànica a la recerca d'una tafaneria continuada, molt ben envernissada i ensucrada amb l'elegància d'aquest tipus de filmacions tant en les seves diverses formes paisatgístiques com en els interiors com en l´ enome disseny de vestuari.
En el deure, una narració excessivament teatralitzada, una explicació de personatges totalment superficial útil únicament per la xafarderia fílmica i mundana, i unes descripcions cartell a mà de cada un dels personatges que apareixen en la pel·lícula, que més que aclarir qui és qui acaben confonent i llastrant el seguiment de l'acció.
El repartiment està correcte en la seva totalitat, la música clàssica ajuda malgrat una certa descompensació al sosteniment de la narració, però tot queda en una pel·liculeta que es deixa veure sense cap altra pretensió d'un divertiment d'hora i mitja.
No és d'estranyar que aquest xafardeig britànic de l´alta societat de l´època, no ho publiqués en vida Jane Austen (1775-1817) per tractar-se d´un relat i ara també un film menor de l´autora, lluny de l´ ampli calat i nissaga de moltes altres millors obres tals com Orgull i Prejudici i Sentit i Sensibilitat ,Emma , per exemple.
O potser per què la seva mort molt prematura ho va impedir.
USA - FRANÇA-IRLANDA - HOLANDA 2016
93 m.
6/10
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!