Cinema

Genius

Fotograma de 'L'editor de llibres'. Eix

Fotograma de 'L'editor de llibres'. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'editor de llibres o sigui de títol original Genius, ens acosta a la biografia i Maxwell Perkins, per a alguns considerat el millor o com a mínim més cèlebre editor de llibres de la història i que va consagrar a figures com ara Thomas Wolfe (Jude Law) Scott Fitzgerald (Guy Pearce) o Ernest Hemingway (Dominic West).

L'acció ens situa a la Nova York de l'any del desgavell econòmic borsàri, 1.929, i concretament ens centra, en els primers passos de l'editor  Perkins(Colin Firth) amb el primer llibre de Wolfe (1900-1938) i concretament a les correccions, puntualitzacions i diverses passes a la vida recíproca de tots dos, dos personatges molt diferenciats l'un de l'altre, el primer representatiu d'un ordre i disciplina gairebé marcial, i el segon, el que podríem dir per entendre'ns com un exponent fefaent de la bohèmia més anàrquica.

La pel·lícula del debutant Michael Grandage (actor entre altres de La bogeria del Rei Jorge) i sota guió de John Logan (Gladiator, La invenció d'Hugo) ens submergeix amb pulcritud i bona recreació, a l'univers de l'època tamisat per una excel·lent ambientació i disseny de producció, sens dubte el millor de la pel·lícula, complementada amb bones interpretacions encara escasses de Nicole Kidman i Laura Linney. El film no obstant això peca i es llasta en àmplia mesura per les innuemerables i excèntriques converses i disquisicions fonamentalment entre els personatges de Perkins i Wolfe, que no només no il·lustren sinó que produeixen fet i fet efecte esmorteïts sobre l'espectador, metratge que desequilibra excessivament les intervencions gairebé anecdòtiques dels personatges de Fitzgerald i Hemingway.

La pel·lícula se sosté no sense dificultats per un gran elenc amb tot demostrat en el món del cinema, però naufraga en un tràfec innecessari de converses de supussat calat però que no interessen no només a ningú, sinó molt menys a la progressió de la trama on poques vegades l'elaboració i correcció d'un llibre va poder a arribar a ser tan tortuosa en la seva explicació en pantalla.

L'editor de llibres d'aquest efectivament geni de l'edició, perd una magnífica ocasió d'elaborar un retrat i homenatge d'aquesta professió tan eficaç i necessaria com sòrdida o poc visible i es recrea i perd en un regitzell de converses que perjudiquen en excés a la globalitat del film ja en els seus postulats més essencials.

USA-GB . 2016
104 m
5/10

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local