Pla Local d'Equipaments

Nous i millors equipaments però amb cap i una gestió participada

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Recentment s'ha presentat el Pla Local d'Equipaments a la ciutadania i des de la CUP, desprès d'un primer anàlisi, creiem que cal posar atenció en certes mancances del Pla pel que fa al seu plantejament inicial i les propostes que s'hi fan.

2. Gestió

«No estem aquí per parlar de la gestió d'aquests equipaments.» Aquest és el mantra que repeteix el regidor Jordi Mas a l'inici de cada una de les audiències planificades per debatre el futur Pla d'Equipaments. Però, ben al contrari del que repeteix Mas, caldria començar a pensar des de ja sobre quina gestió tindran els futurs equipaments de Sitges.

Des de la CUP som molt explícits sobre aquesta necessitat. No perquè tinguem una dèria especial sobre el tema sinó perquè la gestió d'un equipament s'ha demostrat clau pel seu correcte funcionament; més enllà, fins i tot, de les seves mancances constructives, en equipament o funcionals.

Fins ara, la gestió dels equipaments existents a Sitges no ha sigut mai exemplar i això ha provocat que tinguem equipaments infrautilitzats o pràcticament desconeguts per la població, equipaments gestionats de manera privada i amb greus dèficits de tota mena i equipaments que directament cauen a trossos.

Per citar alguns exemples d'aquests equipaments mal gestionats podem parlar d'un espai amb un ús pràcticament inexistent com la sala d'actes del Casal d'Avis del Carrer Pau Casals, la privatitzada i amb greus dèficits econòmics, de manteniment i uns preus poc socials Piscina Municipal o l'Antic Escorxador, un espai que ha de renovar la instal·lació elèctrica, l'equipament audiovisual, el parquet i el seu estat de manteniment en general.

I tot això sense parlar de la insultant situació de l'antic Mercat Vell, que tractarem amb detall més endavant, i que s'ha convertit en el gran regal de l'Ajuntament de Sitges a la multinacional Bacardí.

A aquesta situació actual que es pot agreujar en el futur degut a l'augment important de població i número d'equipaments, des de la CUP plantegem la necessitat de planificar des de ja una nova i innovadora gestió dels equipaments, recuperant la seva gestió 100% pública i obrint-la a la participació de ciutadania, col·lectius i entitats per aconseguir uns equipaments realment vius i útils pels sitgetans i les sitgetanes.

Per una banda, ens cal una regidoria que centralitzi la gestió, cura i programació de tots els equipaments públics municipals per tal de vetllar pel seu correcte funcionament amb una visió completa i transversal. Per l'altra, aquesta regidoria seria l'encarregada d'activar el teixit social perquè aquest sigui el motor dels equipaments potenciant el seu funcionament, assegurant-ne un ús regular i divers i, sobretot, empoderant la població sitgetana vers la vida diària de la vila.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local