-
Tribuna
-
Gener Barjola
- Vilanova i la Geltrú
- 24-06-2018 20:37
Mossos assasinat Laia. Eix
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
En la foscor de les lleis, en la foscor de la consciència, en la foscor dels valors, en la mísera foscor del patriarcat. La setmana passada escoltàvem la sentència de la "manada" on violadors condemnats podien sortir de presó, en llibertat provisional, just amb la dura cruesa que podrien si volguessin assistir per celebrar-lo al San Fermin d'aquest any, tot resulta tan kafkià.
Els San fermin, no són les úniques festes que aquest estiu es viuran a milers de ciutats i poblacions, aquí tenim la festa major on ja fa alguns anys que patim casos d'assetjament, amb noies que no se senten segures als nostres carrers. I és cert, si un passeja de nit i fa un tomb per diferents carrers de la nostra ciutat pot percebre, carrers sense il·luminació i insegurs. Han de sentir por o inseguretat les vilanovines a l'hora de tornar a casa? Potser tocaria començar a treballar un urbanisme i un treball de via pública amb perspectiva de gènere.
La violència masclista és una qüestió d'Estat, que afecta tota la població, i que té una causa estructural que és la desigualtat entre homes i dones, la llei hauria de tenir en referencia els ajuntaments com primera frontera d'acció en contra la violència masclista, els quals haurien de destinar tots els recursos que siguin necessaris per a la seva erradicació. Aquestes actuacions no han de respondre sempre a l'acció i la conseqüència, sinó que hauríem de treballar en campanyes i formacions de prevenció, sensibilització i educació en totes les franges d'edat, tal com exigeix el Conveni d'Istanbul vigent des del 2014. En escoles, instituts, casals d'avis, associacions de veïns... però també una sensibilització i formació en la policia, els metges, els jutges...
En aquest sentit, abans de les festes o festivals a la ciutat, l'ajuntament hauria de dur a terme sessions formatives als diferents col·lectius per orientar-los sobre com actuar davant una agressió sexista, el més important és evidenciar i denunciar unes conductes que no poden ser acceptades socialment, i conscienciar entitats i ciutadania que tots i totes som agents implicats en la lluita.
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!