La Frontissa

La veu del patriarcat

Primer pla d'una manifestant cridant consignes a favor del feminisme a la manifestació de Tarragona contra la sentència de 'La Manada' . ACN

Primer pla d'una manifestant cridant consignes a favor del feminisme a la manifestació de Tarragona contra la sentència de 'La Manada' . ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

No descobrim res si fem palès de la cosificació de les dones, quan parlem d’estètica, publicitat, cinema etc. reiteradament denunciada per les associacions de dones. I malgrat una gran part de la població minimitza les nostres protestes sota una capa de bonisme, adduint que no hi ha per tant, que tampoc és tant greu, que sempre estem emprenyant i coses més gruixudes, no acaben de copsar que aquestes micro masclismes com s’ha vingut a dir, són la base de la punta de l’iceberg que culmina en la violència masclista.

Paral·lelament hi ha una part més petita de població ques entén la importància per la visibilitat de les dones i sobre tot per l’educació de les generacions que ens segueixen, en les que depositem esperances que construeixin un mon millor, pel que necessiten que els facilitem eines, i el llenguatge en totes les seves expressions són la base d’aquesta..., no direm educació, si no atmosfera social que  absorbiran al seu entorn.

És ben sabut que la gent jove estudien, treballen i es comuniquen per circuits digitals i virtuals.

La comunitat CUONDA, dins de la sèrie: la mitad del mundo, ha publicat un reportatge anomenat: Ada entre algoritmos, i que es pot escoltar sencer per internet.

Només farem un tastet per parlar de les veus virtuals amb les que interactuem quan utilitzem el telèfon, el GPS,  l’assistent de domòtica, .... les veus són indefectiblement femenines i es destaca que malgrat es una opció que s’ha decidit per mitjà d’algoritmes, degut a la informació que s’ha introduït, la variant resultant es que la veu femenina te una connotació servicial, en canvi la masculina denota autoritat.

L’associació de dones per la igualtat i l’associació d’homes per la igualtat, han denunciat com influeix la Inter actuació amb aquestes veus i ens predisposa a:  home mana, dona obeeix.

Els algoritmes calculen matemàticament les variants i treuen un resultat.

Un exemple:  en espanyol o castellà com preferiu te majoritàriament  els mots diferents per gènere: advocat – advocada, dependent – dependenta, ...  en canvi en anglès no es distingeix per gènere, això afegit al menor número de dones en treballs especialitzats i el creuament de les dades del passat amb les del futur el resultat ha fet que la multinacional AMAZON, s’adonés de que tots els currículum que  es seleccionava eren d’homes.

Un altre exemple ens el dona Google, que al recollir dades diverses, en les seves definicions feia accepcions com home es a progres o dona es a mestressa de casa, en google seller  s’elaborava informacions com dona ha d’estar a casa  o ha d’obeir al marit o ha de callar, etc.

Sovint aquest servidor ens fa de mein Planning, quan li demanem grans divulgadores i ens respon: vostè vol dir grans divulgadors.
Hem escrit aquest article per posar de manifest la subtilitat del patriarcat i la seva globalitat, que imposa el seu poder en la vida quotidiana, en tots el àmbits, enverinant perversament aquest futur que des del feminisme anhelem i defensem, un futur just, equitatiu, respectuós amb les persones, els animals, la natura i pel que continuarem sense defallir com ho han fet les nostres predecessores . La revolució serà feminista o no serà.

Acabem recomanant aquest interesant article que en  adverteix  de la necessitat de modificar la deriva que poden prendre aquest mitjans que conviuen amb nosaltres, formen part de la nostra quotidianitat i dormen a la nostre casa. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local