Francisco Romero, Pere Regull i Aureli Ruiz. Ajuntament de Vilafranca
Redacció |
Vilafranca del Penedès
27-10-2015 12:09
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.
L’Alcalde, Pere Regull, acompanyat pel 1r tinent d’alcalde, Francisco Romero, i el 2n tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, ha explicat la proposta d’ordenances fiscals que l’equip de govern de l’Ajuntament de Vilafranca portarà al ple municipal, una proposta en què es congelen per a l’any 2016 la gran majoria de taxes i impostos que paguen els vilafranquins. Francisco Romero explicava que la proposta del govern es basa en tres criteris: la congelació en un context de crisi encara com l’actual, garantir els serveis a les persones (que són un 80% dels serveis que ofereix l’Ajuntament) i mantenir les bonificacions a determinats col.lectius i ampliar-les en allò que es pugui. “Incentivem amb aquestes ordenances, la implantació d’empreses que apostin per la innovació i que contractin ocupació estable”, ha afirmat Romero, el qual ha destacat que Vilafranca és dels pocs ajuntaments que “ha aconseguit mantenir una forta inversió en serveis a les persones sense haver d’apujar impostos, gràcies a l’economia sanejada de què gaudeix”.
Per la seva banda, Aureli Ruiz recordava que en els darrers estudis presentats l’Alt Penedès és a la cua de Catalunya pel que fa a la creació de noves empreses i de nova ocupació. En aquest sentit, segons el regidor d’Hisenda, les ordenances per al 2016 van encaminades a incentivar fiscalment la implantació d’empreses a la Vila i que Vilafranca sigui atractiva en aquest àmbit. Així, es preveuen bonificacions del 100% en la taxa d’obertura d’establiments per la implantació de noves activitats en què el titular sigui aturat de llarga durada i del 50% si porta 6 mesos aturat o si és menor de 35 anys i és la primera activitat que posa en marxa. Si són diverses persones aturades les que posen en marxa una activitat si més de la meitat de les persones són aturades també se’ls aplicaran les bonificacions. Així mateix també es bonificarà l’ampliació d’una activitat si comporta l’augment de treballadors contractats i la implantació d’empreses innovadores que facin patents o models d’utilitat. “Amb això volem contribuir a la creació d’activitat econòmica a Vilafranca, sense que això comporti un descens important en la recaptació”, afirmava el regidor d’Hisenda, el qual també ha destacat que Vilafranca es troba en la banda baixa en ciutats similars pel que fa als nivells de fiscalitat a Catalunya. “El secret de poder mantenir una fiscalitat baixa i uns serveis a les persones amb un alt nivell de qualitat és el baix endeutament de l’Ajuntament. Els impostos que paguen els vilafranquins no es fan servir per pagar interessos als bancs”, sentenciava.
Al seu torn, Pere Regull explicava que la congelació de les taxes i impostos l’any vinent comportarà més pressió per a l’Ajuntament, perquè en diversos capítols com poden ser el de recursos humans o el dels subministraments de llum, gas, electricitat, entre d’altres, “l’Ajuntament tindrà més despesa, que no s’acabarà repercutint en els impostos que hauran de pagar els vilafranquins. Si mirem els serveis que rebem de l’Ajuntament, els diners dels ciutadans estan ben invertits”.
En aquest sentit, el regidor d’Hisenda ha exemplificat que en l’IBI, que suposa el 30% de la recaptació de l’Ajuntament, per a l’any vinent no s’augmenta ni s’actualitza cadastralment, i en la taxa d’escombraries no es repercuteix al ciutadà l’increment del cànon d’abocador que la Generalitat obliga a pagar a l’Ajuntament.
Més informació
El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.
Subscriu-te ara!